Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV, Anatolii Stepanov / AFP / Profimedia, Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia, AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia,EPA-EFE/SERGEJ BOBYLEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Rusija je značajno proširila listu predstavnika EU kojima je zabranjen ulazak u Rusiju kao odgovor na najnovije sankcije Zapada, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju ruskog ministarstva sankcije EU nazvane su nelegitimnim i ocenjeno je da podrivaju međunarodno pravo.

Ministarstvo je dodalo da se zabrana ulaska u Rusiju odnosi i na poslanike zemalja EU koji, kako se navodi, „promovišu agendu konfrontacije sa Rusijom“, preneo je TASS.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ova mera se odnosi na predstavnike policijskih i bezbednosnih agencija, vladinih i komercijalnih organizacija zemalja EU, građane zemalja članica EU uključenih u pružanje vojne pomoći neonacističkom režimu u Kijevu, predstavnike evropskih struktura odgovornih za uvođenje sankcija protiv naše zemlje i pokušaj da potkopaju odnose Rusije sa drugim državama“, navodi rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Zemlje EU usvojile su 11. paket sankcija prema Rusiji zbog napada na Ukrajinu.

Paket zabranjuje tranzit robe i tehnologija preko Rusije koje bi ruska vojska mogla da koristi za sektor odbrane i bezbednosti.

BONUS VIDEO: Velikom vojnom paradom obeležen Dan pobede u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar