Foto: Printscreen/Roskosmos

Ruska svemirska agencija "Roskomos" podelila je satelitske snimke zgrada u španskoj prestonici Madridu, gde se održava samit NATO-a, identifikujući je kao "centar za donošenje odluka" koji "podržava ukrajinske nacionaliste", izvestili su ukrajinski mediji.

„Roskosmos“ je podelio i koordinate drugih „centara za donošenje odluka“ u SAD, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj, uključujući i Pentagon.

Foto: Printscreen/Roskosmos

„Dok će se predstavnici 30 zemalja Alijanse, kao i partneri i kandidati baviti strateškim konceptom do 2030. godine, Roskosmos objavljuje satelitske fotografije mesta održavanja samita i onih samih „centara za odlučivanje koji podržavaju ukrajinske nacionaliste“, stoji u saopštenju, prenose RIA novosti.

Foto: Printscreen/Roskosmos

Na fotografijama su i Bela kuća i Pentagon u Vašingtonu, Kongresni centar IFEMA u Madridu, gde će biti održan samit, britansko ministarstvo odbrane, Rajhstag i Savezna kancelarija u Berlinu, kao i Jelisejska polja u Parizu.

Foto: Printscreen/Roskosmos

Ovo dolazi u trenutku kada se samit NATO-a, trodnevni sastanak lidera 30 zemalja članica NATO-a i savezničnih nacija, održava u Madridu, a očekuje se da će Rusiju označiti kao veliku pretnju. Takođe se očekuje da će prisutni lideri odlučivati o pomoći Ukrajini.

Foto: Printscreen/Roskosmos

Ruske vlasti takođe optužuju Ukrajinu da ima koristi od satelita.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema rečima generalnog direktora „Roskosmosa“ Dmitrija Rogozina, privatna zapadne satelitske firme šalju informacije NATO-u, a deo njih stiže i do Ukrajine.

U intervjuu za RIA novosti, Rogozin se posebno osvrnuo na kompaniju Maksar.

Ovo takođe prate navodi Rusije, da je privatni američki satelit snimio Zmijsko ostrvo pre nego što je Ukrajina izvršila serija udara.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći o akcijama ukrajinskih vlasti, rekao da je Rusija spremna da udari na centre odlučivanja ukoliko se pređu „crvene linije“. Istovremeno je odbio da naznači kakvi bi to događaji mogli da budu, ističući da Kijev dobro zna šta je u pitanju.

BONUS VIDEO: Putin se uporedio sa Petrom Velikim i uputio jezivu pretnju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare