Foto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia, EPA/EFE

U regionu Sahalin na dalekom istoku Rusije, rođacima mobilisanih biće podeljeno pet kilograma ribe. Ovo je izjavio predsednik regionalnog izvršnog komiteta partije „Jedinstvena Rusija“ Mihail Šuvalov, prenosi novinska agencija Sakh.com .

On je napomenuo da je za Sahalin dodeljeno oko devet tona sveže smrznute ribe. Šuvalov je obećao da će porodice mobilisanih uskoro dobiti ribu.

„Vlada Sahalinskog regiona postigla je dogovor i regionu je dodeljeno oko devet tona sveže smrznute ribe. U bliskoj budućnosti, naši volonteri, 180 ljudi širom Sahalinske oblasti, doneće porodicama mobilisanih stanovnika oko pet do šest kilograma po osobi“, saopštila je Jedinstvena Rusija, prenosi Lenta.ru.

PROČITAJTE JOŠ:

Šuvalov je naglasio da se inicijativa sprovodi u okviru projekta Dostupna riba, koji na Sahalinu funkcioniše već nekoliko godina.

Pre toga, u Tuvi su vlasti počele da daju porodicama žive ovce za svakog mobilisanog.

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je početak delimične mobilizacije u zemlji od 21. septembra. Prema rečima šefa države, regrutaciji u vojsku podležu oni koji su u rezervnom sastavu, već su služili u redovima Oružanih snaga Rusije i imaju odgovarajuću vojnu specijalnost.

BONUS VIDEO: Putin je sa proruskim liderima potpisao ukaze o pripajanju Rusiji, čime je 15 odsto ukrajinske teritorije anektirano

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare