Foto:EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Policijska stanica na Medvešćaku u Hrvatskoj pokrenula je kriminalnu istragu protiv mladića (25) koji se sumnjiči da je od 8. marta do 2. aprila, nabavio 24 medicinska respiratora u vrednosti od 350.000 evra, za koje se ispostavilo da su ukradeni u Švedskoj.

Pročitajte još:

Osumnjičeni je respiratore nabavio preko jednog trgovačkog društva sa Kosova, za trgovačko društvo sa sedištem u Zagrebu, u kojem je on odgovorno lice i direktor, objavili su hrvatski mediji.

„Tokom istrage, a uz pomoć međunarodne saradnje, potvrđeno je da su respiratori nestali u Švedskoj, odnosno da je prijavljena krađa 15. februara tokom transporta kroz Švedsku. Sumnja se da je muškarac medicinske respiratore nabavio s namerom da ih dalje preproda u treće zemlje i s ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, iako je znao ili morao da zna da su respiratori nabavljeni ilegalno, što spada u kazneno delo prikrivanja“, saopštila je zagrebačka policijska uprava.

Osumnjičeni je za transport respiratora u Zagreb angažovao ovlašćenog prevoznika i potom ih, nakon što su dopremljeni, uskladištio u ugostiteljskom objektu na području Zagreba.

Respiratori su privremeno oduzeti, dok je protiv osumnjičenog podneta prijava sudu u Zagrebu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)