Ukrajinska vojska Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Ukrajina je objavila razmenu 215 ratnih zarobljenika sa Rusijom, među kojima su i vođe odbrane čeličane Azovstal u Marijupolju.

„Uspeli smo da oslobodimo 215 ljudi u najvećoj razmeni zarobljenika od početka ruske invazije u februaru“, rekao je šef administracije ukrajinskog predsednika Andrej Jermak.

Rusija je dobila 55 zatvorenika, među kojima je bio i bivši poslanik Viktor Medvedčuk, blizak saradnik Vladimira Putina koji je u Ukrajini optužen za veleizdaju, rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u svom dnevnom obraćanju.

U okviru te dugo pripremane operacije, pet vojnih komandanata, među kojima su šefovi odbrane Azosvstala, prebačeni su u Tursku, rekao je on.

„Oni će ostati u Turskoj u potpunoj bezbednosti u ugodnim uslovima do kraja rata na osnovu sporazuma s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom“, dodao je Zelenski.

U okviru ove razmene je i deset ratnih zarobljenika, među kojima pet Britanaca, dvojica Amerikanaca i jedan Hrvat, za koje je ranije javljeno da su iz Rusije prebačeni u Saudijsku Arabiju.

BONUS VIDEO Hrvatsko oružje na prvoj liniji fronta u Donjecku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar