Foto: - / Sputnik / Profimedia

Rusija je oslobodila neke od ukrajinskih boraca koje je zarobila nakon dugotrajne bitke za lučki grad Mariupolj ranije ove godine, objavio je večeras ukrajinski javni medijski servis Suspline.

Suspilne se poziva na pukovniju Azov, koja je predvodila odbranu čeličane Azovstal, te navodi da se razmena zarobljenika u blizini severnog ukrajinskog grada Černigova.

Andrij Bilecki, osnivač pukovnije Azov, je na svom Telegram kanalu objavio fotografiju na kojoj je zagrljen s jednim od oslobođenih zarobljenika.

Rusija je, podsetimo, danas oslobodila 10 stranih ratnih zarobljenika nakon posredovanja saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana. Među oslobođenim zarobljenicima je i Hrvat Vjekoslav Prebeg, koji je zarobljen kod Mariupolja u maju.

Prošlog meseca lider separatističke administracije koju podržava Rusija u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjeck rekao je da će se suđenje zarobljenim pripadnicima Azova održati do kraja leta.

Nakon što su se nedeljama borili iz bunkera i tunela ispod mariupoljske divovske čeličane, stotine boraca Azova predalo se u maju ruskoj vojsci.

***

BONUS VIDEO: Ruska vojska u akciji čišćenja Azovstala


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)