Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Generalni direktor irske niskotarifne avio-kompanije "Rajaner" Majkl O'Liri nazvao je "otmicom u organizaciji države" odluku beloruskih vlasti da prinudno spuste u Minsk avion "Rajanera" i uhapse jednog od putnika, opozicionog aktivistu i novinara Romana Protaševiča.

PROČITAJTE JOŠ:

O’Liri je rekao da veruje da je na aerodromu bilo agenata Komiteta državne bezbednosti (KGB).

„Reč je o otmici u organizaciji države, državno sponzorisanoj pirateriji…Izgleda da su vlasti htele da uhapse novinara i osobu koja je bila sa njim“, kazao je on, a prenosi Glas Amerike.

O’Liri je za irski Njuztolk radio naveo da su putnici i članovi posade bili uplašeni, a tvrdi i da su držani pod naoružanom stražom i da su im pretražene torbe, navodi Rojters.

Beloruske vlasti uhapsile su novinara Romana Protaševića nakon što je avion kojim je putovao iz Atine za Viljnus neplanirano sleteo u Minsk, posle lažne dojave o bombi u avionu, prenosi Tanjug.

Protaševič je jedan od administratora kanala NEXTA Live na medijskoj platformi Telegram, koja pokriva proteste koji su izbili u Belorusiji posle spornih predsedničkih izbora prošle godine.

Vlasti Belorusije su objavile da je Protaševič pod istragom zbog sumnje za organizovanje masovnih nereda, remećenje poretka i podsticanje mržnje u društvu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar