Foto:Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia; profimedia.rs; EPA EFE HANNIBAL HANSCHKE;

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da raste rizik od nuklearnog rata, ali da Moskva drži konce u svojim rukama, preneo je Rojters.

On je dodao i da Rusija gleda na svoj nuklearni arsenal isključivo kao na defanzivni instrument odvraćanja.

Istakao je i da bi ruska vojska mogla dugo da se bori u Ukrajini, ali da u ovom trenutku ne vidi potrebu da mobiliše dodatne vojnike, prenosi Index.hr.

„Što se tiče trajanja specijalne vojne operacije, pa, naravno, ovo može biti dug proces“, rekao je Putin.

„Rusiju gledaju kao zemlju drugog reda“

Putin je rekao da će se Rusija boriti za obranu svojih interesa, koristeći pritom sva raspoloživa sredstva.

U obraćanju se požalio da zapadne organizacije za ljudska prava na Rusiju gledaju kao na „zemlju drugog reda koja uopšte nema pravo da postoji“.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je ono sa čim mi imamo posla. A možemo odgovoriti samo na jedan način – doslednom borbom za svoje nacionalne interese. Upravo to ćemo učiniti i neka niko ne računa ni na šta drugo“, rekao je Putin.

„Branićemo se svim sredstvima koja su nam na raspolaganju“

„Da, mi ćemo to uraditi raznim načinima i sredstvima, pre svega ćemo se, naravno, fokusirati na miran način, no ne preostane li nam ništa drugo, branićemo se svim sredstvima koja su nam na raspolaganju“, poručio je ruski predsednik.

U svom je javnom istupu odgovarao na komentar člana Veća za ljudska prava koji je rekao da ukrajinske snage granatiraju stambena područja regije Donjeck pod ruskom kontrolom.

Ukrajina je u dosadašnjih deset meseci rata pretrpela teške civilne žrtve, no Rusija uporno negira da je pucala na civile.

BONUS VIDEO: Soba za mučenje u Hersonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar