Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ruski predsednik Vladimir Putin održaće danas operativni sastanak sa stalnim članovima ruskog državnog bezbednosnog saveta.

Kako je ranije rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, „kao pravilo, učesnici ovakvih sastanaka razmenjuju poglede o trenutnim pitanjima“, zbog čega bi, kako navodi TASS, moglo da bude reči o nedavnoj sabotaži ukrajinske grupe na jugozapadu ruske oblasti Belgorod.

Ukrajinska saboterska i izviđačka grupa ušla je u okrug Grajvoronski 22. maja, a prema poslednjim podacima, 13 civila je ranjeno, a jedan je ubijen tokom napada.

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia,Jaap Arriens/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia,EPA-EFE/ANGELO CARCONI, VLADIMIR SMIRNOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Osim toga, jedna starija žena je preminula tokom evakuacije.

U regionu Belgoroda je sprovedena antiteroristička operacija u vezi sa pokušajem proboja sabotera, a stanovnici su evakuisani iz devet naselja.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je 23. maja da su tokom antiterorističke operacije ruske snage blokirale i eliminisale ukrajinsku nacionalističku jedinicu koja se infiltrirala u region, a ubijeno je više od 70 članova grupe, uništena su četiri oklopna vozila i pet pikap kamiona.

Pročitajte još...

Putin se redovno sastaje sa članovima bezbednosnog saveta, po pravilu jednom nedelje.

U savetu su premijer Mihail Mišustin, predsednici skupštine donjeg i gornjeg doma parlamenta, Vjačeslav Volodin i Valentina Matvijenko, sekretar saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev i njegov zamenik Dmitrij Medvedev, zatim ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, šef FSB Aleksandar Bortnjikov, šef osoblja Kremlja Anton Vaino, ministar policije Vladimir Kolokolcev i direktor obaveštajne službe za inostranstvo Sergej Nariškin.

BONUS VIDEO Putin ostao bez aplauza nakon govora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar