Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/TATIANA BARYBINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Drugi čovek u zapovedništvu ukrajinske vojne obaveštajne službe kaže da kijevski špijuni aktivno pokušavaju da ubiju ruskog predsednika Vladimira Putina i da je ruski predsednik toga itekako svestan.

Vadim Skibitski, zamenik šefa ukrajinskih vojnih obaveštajaca, priznao je to u intervjuu za nemačku publikaciju Welt.

„Putin vidi da smo mu sve bliže i bliže, ali se takođe boji da će ga ubiti vlastiti narod. Mnogi ljudi u Rusiji još uvek podržavaju ovu ‘specijalnu operaciju’, ali zahvaljujući društvenim mrežama i telefonskim proverama, znamo da su Rusi uplašeni jer je puno njihovih sunarodnika poginulo“, rekao je Skibitski za Welt.

„Pokušavamo ubiti i Prigožina“

Skibitski tvrdi da ukrajinski špijuni pokušavaju ubiti i vlasnika grupe Vagner Jevgenija Prigožina, čiji su plaćenici optuženi za jezive ratne zločine protiv ukrajinskih trupa.

„Naš prioritet je da eliminišemo zapovednika jedinice koji naređuje svojim ljudima da napadnu. Pokušavamo ubiti Prigožina. Putin je na vrhu ukrajinske liste za odstrel. On je broj jedan jer koordinira i odlučuje šta će se dogoditi. Na kraju će svako odgovarati za svoje postupke, poput ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua. Planirao je napad na Ukrajinu…“, rekao je, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Hoće li i drugi povezani s Kremljem biti mete?

Upitan hoće li se propagandisti, oligarsi i civili takođe smatrati valjanim metama, Skibitski je odgovorio:

„Mi smo u ratu i to su naši neprijatelji. Ako važna osoba sproizvodi i finansira oružje za Rusiju, onda bi eliminacija te osobe spasila živote mnogih civila… Prema međunarodnim konvencijama, to je legitiman cilj“, dodao je.

BONUS VIDEO: Ukrajinska vojska objavila snimke užasa iz Bahmuta

Komentari

Svi komentari (0)