Zoran Milanović, Aleksandar Vulin Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI, Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću na izjavu da je priča Vučića o tome da Hrvatska ne mari za srpsku decu „postala nepodnošljivo gadljiva” rekavši da "tako nešto može reći samo ustaša".

„Zato što je hrvatska politika prema Srbima mešavina kompleksa i loših namera, između hrvatske levice i desnice nema nikakve razlike kada je u pitanju odnos prema Srbiji i srpskim žrtvama“, naveo je Vulin u saopštenju.

On je rekao i da „kada se Milanović pred veteranima hvalio bliskim rođacima pripadnicima ustaškog pokreta, bio je iskren, baš kao što iskreno mrzi i Vučića i Srbiju“.

„Reći da je „to sa pobijenom srpskom decom, postalo nepodnošljivo gadljivo“, može da kaže samo ustaša. Dok Vučić vodi Srbiju, nećemo prestati da tražimo pravdu za našu pobijenu decu, nama su ona vredna istine i pravde, a ustaše neka nastave da prete blokiranjem ulaska Srbije u Evropsku uniju i neka se drže svog obećanja, da bar jednom urade nešto dobro za
Srbiju. Evropska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mesto za Srbiju“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, reagujući na navode predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da je Vučićevo pominjanje dece postalo „nepodnošljivo gadljivo“.

***

BONUS VIDEO: U čije ime Vulin „zavodi mere?


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)