Milojko Spajić Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

Lider Pokreta Evropa sad (PES) i nosilac liste na parlamentarnim izborima Milojko Spajić obratio se javnosti prvi put nakon objave preliminarnih rezultata koji pokazuju da je PES ostvario najbolji pojedinačni rezultat od 26 odsto.

„Ovo je velika pobeda za Evropu sad. Od statusa vanparlamentarne stranke smo za godinu dana postali najveća stranka u Crnoj Gori, uprkos svim pritiscima. Mi smo ostvarili dobar rezultat i očekujemo što pre formiranje vlade. Razgovaraćemo sa svima koji dele naše vrednosti“, rekao je Spajić.

Na pitanje sa kim neće pregovarati, rekao je da je to saopšteno i ranije, a odnosi se na Demokratsku partiju socijalista (DPS) i Građanski pokret (URA).

Milojko Spajić Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

Podsetimo, na 100 odsto prebrojanih glasova Centra za demokratsku tranziciju (CDT) najbolji rezultat na vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori osvojio je Pokret Evropa sad (PES) koji predvodi Milojko Spajić – 26 odsto glasova.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sledi lista „Zajedno“ čija je okosnica Demokratska partija socijalista (DPS) Danijela Živkovića sa 23 odsto glasova.

Na trećem mestu je koalicija „Za budućnost Crne Gore“ – Demokratski front (DF) sa 15,1 odsto, a na četvrtom lista „Aleksa i Dritan – Hrabro se broji“ koju čine Građanski pokret URA Dritana Abazovića i Demokrate Alekse Bečića sa osvojenih 13 odsto glasova.

Bošnjačka partija ima 6,8 odsto glasova.

Sve informacije iz Crne Gore možete pratiti u našem blogu uživo. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar