Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

 U Kliničkom centru Crne Gore večeras je od posledica novog korona virusa preminuo Z.P. (65).

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Jevto Eraković izjavio je večeras da je u Crnoj Gori registrovan prvi smrtni slučaj od koronavirusa i da je reč o 65-godišnjem muškarcu Z.P. koji je sinoć posle ponoći primljen u Klinički centar sa hroničnim oboljenjem pluća, navodi se u zajedničkom saopštenju KCCG i Instituta za javno zdravlje (IJZ).

„Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički centar, a analize su potvrdile da je pacijent imao COVID-19. Ovaj građanin je u prvoj polovini ovog mjeseca boravio u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Eraković je kazao da je preminuli iz Herceg Novog.

„Poštovani građani Crne Gore, sa žaljenjem mogu da konstatujem da večeras možemo da objavimo prvog preminulog od posledica COVIDA 19. U pitanju je državljanin Crne Gore, star 65 godina iz Herceg Novog. On je u ranim jutarnjim satima transportovan u Klinički centar Crne Gore i ubrzo nakon toga i preminuo. Sve mere koje su u kratko vreme boravka u Kliničkom centru Crne Gore sprovedene, nažalost nisu mogle da ostave neki bolji trag po liječenje ovog pacijenta. Osoblje Kliničkog centra, kao što sam konstatovao je preduzelo sve što se moglo preduzeti, koristilo je svu neophodnu zaštitnu opremu i sve procedure koje su propisane po standardima za lečenje ovakvih pacijenata. Ja želim da uputim iskreno saučešće porodici preminulog pacijenta, a našim građanima da poručimo da je ovo prilika da još jednom shvatimo kolika je ozbiljnost ove bolesti i ovog virusa, da poštujemo sve preporuke koje su date od strane Nacionalnog koordinacionog tima, da budemo solidarni i da se zajedno suočimo sa problemom koji nam sledi i da ga uspešno i prebrodimo“, kazao je Eraković.

U Crnoj Gori do sada je od novog korona virusa obolela 21 osoba.

Izvor: Vijesti /Tanjug