Saobraćajna nesreća kod Vinkovaca Foto:FoNet/HINA

Protiv bivšeg ministra obrane Maria Banožića policija je podignula krivičnu prijavu za ubistvo iz nehata zbog saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao Goran Šarić.

Kako je saopšteno, policija je utvrdila da je Banožić kršeći saobraćajne propise izazvao nesreću u kojoj je stradao 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, navodi Index.hr.

„Prvi stav se odnosi na izvršenje saobraćajne nezgode, a šesti da je izazvao smrt, odnosno da je nastupila smrt“, rekao je portparol Dragoslav Živković.

Ukoliko Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu prihvati ovakvu krivičnu prijavu i ukoliko ona rezultira optužnicom u toj formi, bivšem ministru odbrane preti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Banožić se oporavlja u osječkoj bolnici iako mu je zdravstveno stanje i dalje ozbiljno.

Premijer još nije odlučio kada će ga posetiti, a već sutra kreću konsultacije i dogovori oko novog ministra obrane.

Bivši ministar je u stabilnom je stanju, ali još uvek se ne seća nesreće i nije pri punoj svesti. Izvestio je to doktor Krunoslav Šego, zamenik direktora Kliničkog bolničkog centra Osijek, gde je Banožić u subotu premešten iz vinkovačke bolnice na dalje lečenje.

„Stanje gospodina Banožića je stabilno. On je još uvek van životne opasnosti, no vrlo smo oprezni s obzirom na vrstu i opseg povreda koje je pretrpeo. Novi nalazi, jutrošnji, ne pokazuju nikakvu veću progresiju povreda“, kazao je doktor Šego danas ranije popodne.

Objasnio je da se s pacijentom može komunicirati, ali „ta svest nije puna svest“. Koliko će takvo stanje trajati, teško je prognozirati. Za sada se, dodao je, ne planira njegovo premeštanje u drugu bolnicu, prenosi Večernji list. 

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare