Mario Banožić Foto:Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

Nakon jučerašnje nesreće na putu Vinkovci-Županja u kojoj je na mestu stradao 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, a povređen je i sada već bivši ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić, čekaju se nalazi krvi i urina Banožića, ali prema nezvaničnim informacijama, on nije bio pod uticajem alkohola u vreme nesreće. Još nije poznato ni kojom je brzinom Banožić vozio kada se zabio u kombi iz suprotnog smera.

Banožić je juče u 6:15 sati ujutro svojim privatnim terencem krenuo u lov kada se dogodila strašna saobraćajna nesreća. U automobilu je bio sam.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zamenica Županijskog državnog tužioca u Vukovaru Biljana Luburić potvrdila je da je Banožić preticao teretno vozilo, a prethodno se nije uverio da to može učiniti s obzirom na vremenske uslove i stanje na putu . Došlo je do direktnog sudara s kombijem koji je dolazio iz suprotnog smera.

„Vozač automobila zadobio je teže povrede. Tokom uviđaja naložili smo sve potrebne radnje kako bi se prikupili svi podaci o okolnostima nesreće. Izuzeli smo krv i urin radi utvrđivanja prisutnosti alkohola, a rezultate očekujemo uskoro. Nemamo podatke o kojoj se brzini radilo. Tokom postupka će se utvrditi brzine kojima su se kretala vozila“, rekla je Luburić, dodavši kako su razgovarali i s vozačem kamiona kojeg je Banožić preticao.

Vozač kombija je poginuo na licu mesta, dok je Banožić prevezen u bolnicu. Hrvatski premijer Andrej Plenković juče ga je razrešio dužnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar