Foto: Tanjug/Chris Jackson/PA /AP, File

Britanski princ Vilijam je rešen da se ne ponaša kao njegov otac princ Čarls u vreme dok su on i Hari odrastali bez majke nakon 1997. godine. Naime, Vilijam želi da bude tu za svoju decu što više i da im pruži normalno detinjstvo.

Čak i danas, kada se njegov odnos sa ocem popravlja i bolji je nego ikada, vojvoda od Kembridža često prijateljima ističe želju da teži da izbegne ponašanje koje smatra da je bilo pogrešno tokom njegovog vaspitavanja, prenosi Dejli mejl.

Na sastancima na kojima se razgovaralo o budućim planovima porodice poslednjih meseci, njegova lična iskustva iz perioda odrastanja su ponovo došla do izražaja.

Kraljevka porodica je nedavno objavila da će se Kembridži preseliti iz Londona u Vindzor, i to u relativno malu kolibu Adelaid. Svo troje dece Vilijama i Kejt, prinčevi Džordž i Lui, kao i princeza Šarlot će pohađati obližnju školu Lambruk.

Princ Vilijam i Kejt Midlton sa decom
Princ Vilijam i Kejt Midlton sa decom Foto:BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kako se navodi, za sada nije planirano da imaju bilo kakvu pomoć na imanju, kaže izvor za CNN, ističući da bi mogli eventualno da imaju samo dadilju. Ovaj potez će takođe dati mladoj porodici veću privatnost kod kuće zbog obezbeđenja na kraljičinom imanju.

Više od samog preseljenja iz Kesingtonske palate, Vilijam šalje jasnu poruku kraljevskoj porodici, da želi da više vremena provodi sa decom dok ona odrastaju.

„Vilijam je oprostio svom ocu i odnosi između njih su jači nego što su bili, ali je svima jasno da Vilijam ne želi da ponovi situaciju koja mu se desila kada je on bio dete“, navode insajderi.

Kraljica Elizabeta i princ Carls
Kraljica Elizabeta i princ Čarls Foto:EPA-EFE/STR

„On smatra da je neupitna radna etika princa Čarlsa imala direktan uticaj na njegovo odrastanje, posebno nakon smrti majke. Prečesto je njegov otac birao svoje kraljevske dužnosti, nego da bude samo otac“, navedeno je.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga, kako se navodi, Vilijam ima neupitnu misiju i motiv da bude najbolji mogući otac, posebno dok su mu deca mala.

„Javnost neće primetiti veliku razliku i naravno od priznaje svoje dužnosti kao člana kraljevske porodice i drugog u redu za presto, ali veruje da se te dužnosti mogu oblikovati oko njegove uloge oca“ navodi se.

Kako pišu britanski mediji, da čak i 25 godina nakon smrti princeze Dajane, može se videti kako njena pogibija utiče na odluke koje donose prinčevi Vilijam i Hari. Iako su braća krenula različitim putevima, obojica su uvereni da žive živote na način koji ispunjava želje njihove majke.

Kambridži su se preselili u London 2017. godine, pošto su nekoliko godina živeli u Norfolku, u istočnoj Engleskoj. Do sada je par koristio stan 1A u Kensingtonskoj palati, kao svoju zvaničnu rezidenciju dok su obavljali kraljevske dužnosti.

Princ Carls
Princ Čarls Foto:EPA-EFE/NEIL HAL

Princ Čarls optuživao majku „da je bila hladna i distancira“

Ovakvo ponašanje princa Vilijama i ne čudi, s obzirom da se obrazac ponašanja koji je njegov otac praktikovao tokom njegovog odrastanja ponavljao u kraljevskoj porodici i ranije.

Izvor blizak kraljevskoj porodici istakao je 2019. godine da je veza između kraljice Elizabete II i njenog najstarijeg sina princa Čarlsa oduvek bila krhka.

Dodaje se da je veza Čarlsa i kraljice u prošlosti bila komplikovana. U tajnosti princ Čarls je optuživao majku da je bila previše hladna, distancirana i nedostupna.

Foto: EPA-EFE/STR

Naime, kraljica je u svojim najaktivnijim danima često putovala, pa je s toga propuštala bitne događaje tokom odrastanja svog najstarijeg sina.

Izvor za Fabulous Digital je istakao 2019. godine da su ljudi koji čuvali Čarlsa, prisustvovali njegovim prvim koracima, da su ga učili da se igra, kažnjavali i nagrađivali.

Kako se dodaje, u kraljevskoj porodici je oduvek važilo mišljenje da je bolje decu ostaviti kod kuće sa dadiljama u poznatom okruženju, nego ih voditi na putovanja.

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare