Kraljica Elizabeta Kamila
Kraljica Elizabeta i Kamila Parker vojvotkinja od Kornvola Foto:Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

U poruci povodom 70. godišnjice njene vladavine, Kraljica Velike Britanije Elizabeta II iskazala je "iskrenu želju" da, nakon njene smrti, titulu britanske kraljice preuzme Kamila, vojvotkinja od Kornvola i supruga Princa Čarlsa.

„I kad, u dogledno vreme, moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj ženi Kamili pružiti istu podršku koju ste pružili i meni“, piše britanska kraljica u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moja iskrena želja je da, kada za to dođe vreme, Kamila bude poznata kao kraljica supruga dok nastavlja svoju lojanu službu“, odgovara u saopštenju Elizabeta na pitanje o njenoj zameni koje se u poslednje vreme neretko postavlja.

BBC objašnjava da se „Kraljica supruga“ odnosi na suprugu vladajućeg kralja i da bi to značilo da će Kamila nositi titulu „Kraljica Kamila“.

Da Kamila postane kraljica kada njen suprug Čarls postane kralj zapravo bi trebalo da se desi automatski, ali se zbog nesigurnosti javnog mnjenja sugerisalo se to možda neće biti slučaj.

Kraljičina poruka, kojom se obeležava godišnjica njenog stupanja na tron 1952. godine, direktno se odnosi na nerešeno pitanje buduće titule vojvotkinje od Kornvola, piše BBC.

Bonus video: Kraljica Elizabeta slavi 70 godina na vlasti: Ima li dostojnu zamenu?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar