Aligator
Aligator Foto:EPA-EFE/CJ GUNTHER

Muškarac je teško povređen u napadu aligatora dugog 3,6 metara u incidentu koji je sniman dronom na Floridi, prenosi Skaj njuz.

Povređeni čovek je za medije ispričao kako je aligatora zgrabio za zube, jezik i njušku i kako je uspeo da odbije njegov napad.

Džej Si La Verde (34) rekao je da su mu glava i torzo zavrili u ustima reptila koji ga je grizao, sve dok nije uspeo da se odbrani i pobegne. Na snimcima se vidi kako Džej pliva prema aligatoru koji je dolazi iz drugog pravca u jezeru Tonotosasa u blizini Tampe na Floridi, prenosi Skaj njuz.

Njegov kolega je za to vreme snimao iznad jezera za promotivni video za avanturističku trku i kamerom je snimio napad.

La Verde, koji je vatrogasac je rekao: „Nisam mogao da ga vidim. Udario sam ga glavom. Posekao me je po glavi, lopatici i gornjem delu trupa“. On je rekao da se udar osećao kao „udaranje u zid od cigle“.

„Osetio sam kršljušti, osetio sam zube. Odmah sam znao na čemu sam. Nije bile sumnje gde sam“, dodao je. „Probušio mi je lobanju, uništio vilicu, iščašio je na obe strane, a u sredini je slomio na dva dela“, naveo je.

Istakao je da je zadivljujuće što je preživeo jer je aligator pokušao da ga ubije.

„Znao sam da ću se izvući iz situacije i znao sam da moram da reagujem“, dodao je.

Ispričao je da se otkotrljao udesno, a sve vreme je osećao kako mu se celo telo trese.

„Znao sam da sam bio u njegovim ustima, uhvatio sam se za njegove zube, a drugom rukom se hvatao za njegov jezik. Zubi su mu bili sluzavi i tvrdi“, priseća se Džej.

Rekao je da je snimak sa aligatorom pogledao oko 40 puta i dao da misli da zna zašto ga je aligator pustio.

„Nisam bio pokoran, zgrabio sam ga za njušku. Bio sam zbunjen, ali je on verovatno bio još zbunjeniji od mene, verovatno i zbog brzine kojom se sve odigralo“, doda je Džej.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada se iščupao iz čeljusti aligatora, zaplivao je ka obali. Omdah su mu pomogli ljudi koji su se našli na licu mesta, pa je hitno prevezen u bolnicu. Operisan je, a u narednom periodu ga čeka još intervencija.

Njegova žena Kristin kaže da je za nesreću svog muža saznala preko društvene mreže Fejsbuk. Dodala je da je bila šokirana kada je videla posle operacije, ali da sada njegov oporavak dobro napreduje.

BONUS VIDEO: Napad aligatora

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar