Foto:Screenshot/Defeat X Adventure Co./gofundme

Aligator dug 3,65 metara napao je vatrogasca Huana Karlosa La Verdea (34) u jezeru od grada Tampe na Floridi. Zver je napala La Verdea dok je trenirao za triatlon, a sve je zabeležila kamera drona.

Iskusni triatlonac stavio je ruke u aligatorova usta, odgurnuo čeljusti sa svoje glave i grudi i otplivao nazad do pristaništa gde je sam pozvao hitnu pomoć pre nego što ga je u bolnicu odvezao slučajni prolaznik.

Povrede koje mu je aligator naneo bile su tako ozbiljne da je La Verde upućen na hitnu šestosatnu operaciju tokom koje mu je urađena rekonstrukacija dela lobanje i vilice, navodi se na stranici GoFundMe gde se prikuplja novac za njegovo lečenje. Kako se navodi, očekuje ga najmanje još jedna operacija lobanje.

Pročitajte još:

U prvom intervjuu nakon napada, La Verde je za ABC news objusnio kako se odbranio.

„Zamahnuo sam desnom rukom i osetio zube i krljušti. Mislim da sam odmah pokušao otvoriti njegova usta. Osećam kao da sam to pokušao to da uradim. Kada sam osetio zube, odmah sam znao. Kad sam ih otvorio, znam da sam ga okrenuo ili da je on mene okrenuo. Međutim, bio je zbunjen, baš kao i ja, a onda me samo pustio“, rekao je La Verde, inače bivši pripadnik jednog od spasilačkih odreda Ratnog vazduhoplovstva SAD.

Kako kaže, činjenica da se spasio je čudo.

„Ako na ovo gledate kao na bilo šta osim čuda, onda ste blesavi. Taj stvor je bio ogroman. To nije bio mali aligator. Bilo bi smešno da je bio malen“, rekao je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)