Foto: EPA-EFE/NEIL HALL, EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT, REUTERS/Clodagh Kilcoyne/Alexander Ermochenk

Kao bomba je odjeknula vest da će memoari princa Harija konačno biti objavljeni. Datum od kog kraljevska porodica strahuje je 10. januar, a procedura je već u pogonu. Harijeva knjiga je spremna, britanski mediji najavljuju "nuklearni rat" u režiji nekada omiljenog princa, dok su članovi njegove porodice preduzeli neophodno korake - strpljivo čekaju sa advokatima na brzom biranju.

Vest da britanski princ Hari piše memoare pojavila se u sredinom 2021. godine. Iako je prvobitno bilo najavjivano da će oni biti objavljeni u novembru ove godine, sve je odloženo zbog smrti kraljice Elizabete II.

Iz poštovanja prema njoj, Hari je odlučio da sačeka, ali ne predugo. Sada je svet saznao da će bombastična knjiga biti objavljena 10. januara, nekoliko meseci pre krunisanja kralja Čarlsa, Harijevog oca.

I tako se rat ponovo razbuktao.

Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES, Promo

Kratko primirje koje su Hari i njegova supruga Megan Markl sklopili sa ostatkom kraljevske porodice nakon Elizabetine smrti je prekinuto, sve zbog knjige koja će, kako već navode tamošnji mediji, otkriti sve!

Knjiga će biti objavljena dva dana nakon trogodišnjice odlaska Harija i Megan iz kraljevske porodice 8. januara 2020. godine, a samo dan nakon rođendana princeze Kejt.

„Uzbuđeni su što ćemo svim čitaocima doneti izuzetno ličnu i emocinalno snažnu priču o princu Hariju, vojvodi od Saseksa. Za Harija, ovo je napokon njegova priča. Svojom sirovom, nepokolebljivom iskrenošću, Spare je bitna publikacija puna uvida, otkrića, samoispitivanja i teško stečene mudrosti o večnoj moći ljubavi nad tugom“, ističe izdavačka kuća.

Foto: AP Photo/Emilio Morenatti,Pool

Pored toga što mnogi smatraju da će poremetiti krunisanje kralja, sam naziv knjige predstavlja šamar za kraljevsku porodicu.

Naime, „Spare“ označava „rezernog kralja“, kako su princa Harija godinama nazivali. Imajući u vidu da je princ Vilijam stariji brat i prvi u redu za nasledstvo krune, Hari predstavlja neku vrstu rezerve u slučaju da Vilijam iz bilo kog razloga ne može da preuzme tron.

„Spare“ odmah vraća čitaoce na jednu od najzapaženijih slika 20. veka: dva mlada dečaka, dva princa, koji hodaju iza majčinog kovčega dok je svet gledao sa tugom – i užasom“, navodi izdavač u opisu.

Mnogi navode da to ukazuje i na to da će Hari otkriti brojne, još uvek nepoznate detalje iz svog privatnog života, braka sa suprugom Megan Markl, a posebno iz perioda odrastaranja.

U opisu knjige, vojvoda od Saseksa sebe opisuje kao „muža, oca, humanitarca, vojnog veterana, zagovornika mentalnog zdravlja i ekologa“.

„Ne pišem ovo kao princ kakav sam rođen već kao čovek kakav sam postao“, izjavio je ranije Hari.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bombastični detalji

Jedno poglavlje knjige koje je već dospelo u javnost uspelo je da šokira kako Britaniju, tako i svet. U njemu je princ Hari otkrio da je želeo da izvrši samoubistvo neposredno nakon odlaska iz Lodona pre tri godine.

„Megan i ja smo odlučili da napustimo kraljevsku porodicu i to je za nas bilo veoma mračno iskustvo. Jednog dana sam šetao Los Anđelesom sa revolverom u jednoj ruci i bio sam spreman da okončam svoj život. Tada sam video svetleći znak na jednoj od zgrada i rekao sebi – ući ću. To je bila kuglana, nikada ranije nisam video ili čuo za tu igru. Kada si na kuglanju, sve ostalo utihne, čuješ samo kuglu koja udara u metu. To je kao joga, ali za kul i snažne momke. Tog dana je kuglanje spasilo moj život“, piše u odlomku knjige.

Imajući u vidu sve ono što je do sada otkriveno, ćeka nas burna zima na Ostrvu.

BONUS VIDEO Megan i Hari u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar