Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Britanski princ Hari tokom poslednjeg intervjua osvrnuo se na izraz "Megzit" koji je nastao kada su on i njegova supruga Megan Markl odlučili da napuste okrilje kraljevske porodice i započnu novi životu u Sjedinjenim Američkim Državama. "Megzit" je mizogini izraz, koji tragetira njegovu suprugu, poručio je Hari.

„Možda ljudi to znaju, a možda i ne znaju, ali termin ‘Megzit’ je bio i jeste mizogeni. Stvoren je na internetu, a rastao je kada su kraljevski dopisnici odlučili da ga koriste, tako je postao deo mejnstrm medija“, rekao je Hari, ne precizirajući tačnu adresu sa koje je termin potekao.

Hari i njegova supruga Megan prošle godine su se preselili u Kaliforniju, kako bi vodili nezavisniji život od onog koji nameće kraljevska porodica. Najveći deo krivice za njihov odlazak nose tabloidi, koji su tokom godina targetirali Megan.

POGLEDAJTE JOŠ:

Studija koju je u oktobru objavila analitička služba društvenih medija identifikovala je 83 naloga na Tviteru za koje se navodi da su odgovorni za 70 odsto sadržaja mržnje i dezinformacija usmerenih na Megan i Harija.

„Možda najveći uznemirujući deo ovoga je broj britanskih novinara koji su komunicirali sa njima i širili laži“, rekao je Hari nakon otkrivanja studije.

On dezinformacije u medijima naziva „globalnom humanitarnom krizom“, koja hitno mora biti rešena.

„Previše dobro poznajem priču. Izgubio sam majku zbog toga. Odlučan sam da ne izgubim i majku svoje dece zbog istog problema“,poručio je britanski princ.

Pored toga, Hari je govorio i o napadu na američki Kapitol koji se dogodio 6. januara 2020. godine. Prema njegovim rečima, lično je upozorio direktora Tvitera Džeka Dorsija da „njegova platforma omogućuje državni udar“.

„Taj mejl je poslat dan ranije, a onda se napad dogodio. Posle se nisam čuo sa njim“, rekao je Hari.

BONUS VIDEO Megan i Hari u Njujorku

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar