Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia,Mikhail Metzel / Sputnik / Profimedia

Doktorka koja je navodno nadgledala rođenje dvoje dece ruskog predsednika Vladimira Putina, koje je dobio sa svojom ljubavnicom gimnastičarkom, preminula je nakon što je otkrila postojanje pomenutih mališana.

Dr Natalija Tibo Kondratjeva (63) umrla je u Švajcarskoj 24. februara – na prvu godišnjicu ruske invazije na Ukrajinu.

Njena smrt je usledila samo nekoliko dana pre nego što je imenovana u istrazi o Putinu i njegovoj ljubavnici Alini Kabajevoj – koja je otkrila njihovo zapanjujuće bogatstvo i luksuzan način života, prenosi britanski tabloid San.

Dr Kondratjeva je prvi put identifikovana od strane ruske istraživačke kuće Proekt kao lekar koji je bio sa Kabajevom na rođenju najmanje dvoje Putinove dece.

Ruski vođa je čuven po pitanju svog tajnovitog privatnog života, a godinama se spekuliše da ima brojne ljubavnice i decu.

Podrazumeva se da je dr Kondratjeva, rođena u Sovjetskom Savezu, bila tada neimenovani lekar koji je otkrio postojanje dvoje dece prošle godine u švajcarskim novinama Sonntagszeitung.

Njen uzrok smrti nije objavljen – i kremirana je dan nakon smrti. Ističe se da je bila pod brigom specijaliste za rak.

Međutim, doktorka je poslednja osoba u Putinovoj orbiti koja je iznenada preminula od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Natalija Tibo Kondratijeva Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ova vest dolazi nakon što je njegov bivši spin doktor umro pre samo nekoliko dana, a više desetina njegovih prijatelja i neprijatelja je preminulo od 24. februara prošle godine.

Prošle nedelje bivši špijunski naftni tajkun i bivši gradonačelnik u Putinovoj stranci pronađeni su mrtvi u razmaku od nekoliko sati.

U decembru 2022. godine, bogati Putinov kritičar pronađen je mrtav nakon sumnjivog pada tokom njegovog rođendanskog putovanja u Indiju.

Vladimir Putin i Alina Kabajeva Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Putin nije otkrio građanima Rusije da ima decu sa Alinom Kabajevom.

Ali podrazumeva se da ona u suštini živi kao ruska „prva dama“ – uživajući u luksuznom životu zahvaljujući Putinovom izuzetnom privatnom bogatstvu.

Na društvenim mrežama 2020. godine, dr Kondratjeva je objavila poruku u kojoj se činilo da aludira na to da poznaje Putina.

„On je jedan i jedini tata za celu majku Rusiju!“, napisala je ona. „Hvala ti što me nisi zaboravio.”

Slika na Crvenom trgu 9. maja 2019. prikazuje doktorku sa još dvojicom švajcarskih lekara koji su doleteli da pomognu pri rođenju jednog deteta Kabajeve otprilike u to vreme.

Alina Kabajeva Foto:Alina Kabaeva / East2West News / Profimedia

Druge dve žene su imenovane kao neonatolog Petra Katarina Marija Donati-Genet i medicinska sestra Stela Gizelu.

Svi su sa klinike Sant’Anna u Luganu, gde je navodno Kabajeva ranije rodila još jedno dete 2015. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

U izveštaju Proekt piše: „Kako su švajcarski lekari, koji su dolazili u Moskvu na nekoliko dana, završili na VIP tribini zatvorenoj za sve autsajdere? Odgovor na ovo pitanje je prilično jednostavan“.

„Ove žene su imale važne i tajne zasluge pred ruskim rukovodstvom. To su bile lične babice i lekari Kabajeve koji su pomagali pri rođenju njene dece“, navodi se.

Natalija Tibo Kondratijeva Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Takođe se šuška da Putin i Kabajeva imaju bar još jedno dete.

Pomenuta doktorka je dugo živela u Švajcarskoj. Njena smrt dolazi u pozadini sve većeg pritiska na Putina zbog njegovih ratnih neuspeha u Ukrajini.

BONUS VIDEO: Putin o ratu u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar