Foto:Tanjug/The Paper via AP

Kinez kojeg je grupa koje je trgovala decom otela kada mu je bilo samo četiri godine, ponovo se susreo sa svojom porodicom nakon 33 godine. Do susreta je došlo kada je na osnovu sećanja nacrtao mapu doma u kojem živi njegova prava porodica, prenosi Dejli mejl.

PROČITAJTE JOŠ:

Lia Jingveija (37) namamio je jedan meštanin i preselio ga u mestu koje udaljeno više od 1900 kilometara od njegove rodne kuće u provinciji Junan, u jugozapadnoj Kini.

Gospodin Jingvei je usvojen i odrastao je u Henanu, u severno-centralnoj Kini, ali je rekao da je imao „bezbrojne noći kada je žudeo za svojom kućom“ i da mu je od malih nogu često falio dom.

Kada je saznao da drugu otetu decu, koja su se ponovo spojila sa svojim porodicama, Jingvei je odlučio da uđe u trag svojim roditeljima, prenosi CNN.

Foto:Tanjug/The Paper via AP

„Toliko godina je prošlo, ne znam, da li me neko u mojoj porodici traži“, rekao je on u video snimku objavljenom na kineskoj video platformi Doujin. „Želim da ponovo vidim svoje roditelje dok su još ovde“.

Uprskos tome što je bio jako mlad kada je kidnapovan, gospodin Jingvei se sećao zapanjujućih detalja o svom rodnom selu – uključujući i gde je raslo drveće, gde su pasle krave, kao i lokaciju puteva i obližnjih reka, prenosi Dejli mejl.

Setio se pirinča i bara u blizini roditeljske kuće. Kao dete imao je nostalgiju za kućom, redovno je skicairao svoje sećanja na selo na mapi, rekao je on za The Paper.

Karta, koja je uključivala izgled određenih domova, kao i pribor koji su meštani koristili za kuvanje pirinča, bilo je sve čega je Jingvei mogao da se seti, pošto nije mogao da se seti imena roditelja ili naziva svog sela.

Uprkos svim izgledima, policija je uskladila raspored sa naseljem u blizini Zhaotonga, grada u planinama Junana.

DNK testovi su potvrdili da je gospodin Jingvei nestali sin žene iz sela i nakon emotivnog telefonskog poziva, sreli su se u policijskoj stanici u Henanu na Novu godinu.

Foto:Tanjug/Li Jingwei via AP

„Konačno sam našla svoju bebu“, čulo se kada je žena rekla.

Nažalost, biološki otac Jingveija je preminuo pre nego što se porodica ponovo okupila. Sada Jingvei planira da provede Lunarnu novu godinu sa svojom majkom i da poseti očev grob u Junanu.

Jingvei je rekao da je otet kao dete 1989. godine i da ga je oteo komšija koji ga je namamio igračkom, rekao je za kineski The Paper.

Grupa koja trguje decom ga je prodala porodici u Lankaou, oko 1900 kilometara od njegove rodne kuće. Rekao je da je crtao slike svog doma najmanje jednom dnevno da bi se setio svog rodnog mesta.

Smatra se da je kineska politika jednog deteta između 1980. i 2015. godine pogoršala problem otmica dece, pri čemu su bogate porodice tražile sina.

Slučaj visokog profila je bio slučaj Gua Ksinzhena koga je kao dvogodišnjaka otela žena u provinciji Šandong, u istočnoj Kini 1997. godine. Njegov otac nikada nije odustao od nade da će ga pronaći, a porodična potraga je bila inspiracija za film 2015. godine.

Foto:Tanjug/The Paper via AP

Ta priča je imala srećan kraj kada se Guo Ksinszhen koji sada ima 26 godina, ujedinio sa porodicom, što su propratili gotovo svi kineski i svetski mediji.

Mnoga deca koja se ponovo ujedine sa svojim biološkim porodicama, oklevaju da pokrenu postupak protiv roditelja koji su ih usvojili jer su ih zavoleli.

Jingvei, koji je sada oženjen i ima decu, rekao je da ga je usvojena porodica naučila „principima da bude čovek“.

Foto:Tanjug/Li Jingwei via AP

BONUS VIDEO: Eksplozija gasa u Šen Jangu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar