Foto: Tanjug/ AP Photo/Gustavo Garello

Potpredsednica i bivša predsednica Argentine Kristina Fernandez de Kiršner (69) prvi put je javno komentarisala pokušaj atentata na nju početkom u Buenos Ajresu.

Ona je rekla da je živa „zbog boga i device Marije“. Argentinska potpredsednica kaže da ju je papa Franjo nazvao dan nakon pokušaja atentata kako bi je utešio, piše BBC.

Foto: Tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd

„Osećam da sam živa zahvaljujući Bogu“

Tokom jučerašnjeg sastanka sa sveštenicima i časnim sestrama Kiršner je rekla da oseća da je živa zahvaljujući Bogu i devici Mariji.

„Ako trebam zahvaliti Bogu i Mariji, onda to trebam učiniti okružena sveštenicima“, rekla je argentinska potpredsednica. Zahvalila je i Papi, koji je takođe Argentinac, jer ju je nazvao samo nekoliko sati nakon neuspelog napada, prenosi Index.hr.

Pokušaj ubistva Kristine Fernandez Foto:Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

„Papa Franjo me nazvao rano sledećeg dana. Razgovarali smo telefonski i rekao mi je da delima mržnje i nasilja uvek prethode reči mržnje i nasilja“, rekla je Kiršner.

Zbog pokušaja ubistva potpredsednice Argentine uhapšeni su 35-godišnjak i njegova 23-godišnja devojka.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, pokušaj atentata se dogodio kada je Kiršner sa službenom pratnjom došla pred svoju kuću pa ju je 35-godišnji Brazilac Fernando Sabag Montiel pokušao upucati iz neposredne blizine. No pištolj nije opalio. Navodno je bio napunjen sa pet metaka.

Montiel i njegova 23-godišnja devojka Brenda Uliarte optuženi su za pokušaj ubistva, a oboje negiraju svoju upletenost u pokušaj atentata.

Montiel je prošle godine dobio kaznenu prijavu kada ga je u martu policija zaustavila u autu bez registarskih tablica. Kod njega je tada pronađena mačeta duga 35 centimetara.

Prema fotografijama objavljenima na društvenim mrežama, vidi se da 35-godišnjak na laktu ima tetovažu crnog sunca. Reč je o nordijskom simbolu koji su preuzeli nacisti te okultno društvo Tule, koje su osnovali bogate aristokrate i koje je branilo nadmoć arijske rase. Od 1918. do 1922. grupa je počinila 300 političkih zločina, pokazuju podaci.

BONUS VIDEO: Vladimir Putin se uporedio sa Petrom Velikim

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar