Foto: Shutterstock

Posebne protivepidemijske mere koje važe za opštine Budva, Tivat i Herceg Novi uvode se i za opštinu Ulcinj. Pooštrava se kontrola sprovođenja mera, uz pomoć pripadnika Uprave policije, zaposlenih u Upravi za inspekcijske poslove i Vojske Crne Gore.

Ministarka zdravstva Crne Gore dr Jelena Borovinić Bojović izjavila je da je ona tražila da se uvedu još strože mere već od danas, ali da je konsenzusom doneta odluka da se još desetak dana nastavi sa pokušajima da se prevaziđe postojeća kriza, prenose podgoričke Vijesti.

Vlada Crne Gore juče je odlučila i da pooštri kontrolu sprovođenja mera, uz pomoć pripadnika Uprave policije, zaposlenih u Upravi za inspekcijske poslove i Vojske Crne Gore.

Formiraće se tri tima – u prvom će biti pripadnici UP koji će kontrolisati primenu mera na javnim površinama i na otvorenom, kao što su nošenje maske i održavanje distance.

Drugi tim u kome su predstavnici Uprave za inspekcije poslove i UP, kontrolisaće poštovanje mera u zatvorenom – u javnim ustanovama, privrednim subjektima…

Treći tim, sačinjen od vojnika, biće raspoređen u najkritičnijim gradovima, imaće punktove na kojima će podsećati građane da poštuju mere i gdje će moći građanima da daju maske i drugu zaštitnu opremu.

mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare