Skupština Republike Srpske Foto: narodnaskupstinars.net

Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se raspravljati o političko-ekonomskoj situaciju u BiH biće održana u utorak, 1. februara, odlučio je danas Kolegijum parlamenta RS.

Predsednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je posebnu sednicu zakazao da bi se „otvorila mogućnost dijaloga na svim nivoima u BiH“.

PROČITAJTE JOŠ:

„U poslednjih nekoliko meseci politička scena u BiH je poprilično zatrovana, nema razgovora, svako komentariše nešto na svoj način, ne čujući i ne uvažavajući drugog i drugačije“, ocenio je Čubrilović.

Dodao da je posebna sednica prilika da se u parlamentu Republike Srpske iznesu politička viđenja, naglasivši da je zbog toga poziv za sednicu upućen i liderima Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću i Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Draganu Čoviću.

Izetbegović je odbio da dođe na posebnu sednicu parlamenta RS, navodeći da se o političkoj krizi u BiH treba razgovarati u državnom parlamentu, dok je Čović potvrdio svoj dolazak.

Čubrilović smatra da Izetbegovićev odgovor „nije najbolje rešenje, jer je trebalo da iskoristi priliku i da dođe u Narodnu skupštinu Republike Srpske i iznese svoj stav, makar on bio oprečan po svim pitanjima“.

„Ne može se smatrati da parlament RS nije sastavni deo sistema BiH, to je jedan od zakonodavnih organa u BiH i najviše zakonodavno i ustavotvorno telo u Republici Srpskoj i deo je sistema u BiH“, naglasio je on.

Bonus video: Problemi sa rukovanjem na proslavi Dana zastave

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar