Foto:EPA-EFE/IGOR KOVALENKO

Bivši predsednik Kirgistana Atambajev, koji je prethodno pušten u kućni pritvor, ponovo je priveden, saopštila je njegova Socijaldemokratska partija.

Atambajev je bio predsednik Kirgistana od 2011. do 2017. godine. Juče su objavljeni snimci na kojim se videlo da je na bivšeg predsednika pucano iz vatrenog oružja.

Na društvenim mrežama dele se snimci i fotografije iz Biškeka na kojima se vidi vojska koja maršira kroz grad.

Policijski čas usred protesta

Komanda grada Biškeka uvela je prethodno policijski čas u kirgistanskoj prestonici, saopšteno je iz gradskog sekretarijata unutrašnjih poslova.

Pročitajte još:

„Uvodi se policijski čas na teritoriji grada Biškeka od 21.00 do 5.00 uutru. Policijski čas važi za sve građane Biškeka i strance, osim za zaposlene u državnim i gradskim službama koje sarađuju s komandom grada“, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na Fejsbuk nalogu gradskog sekretarijata unutrašnjih poslova Biškeka, preneo je TAS S

„Ovom merom zabranjuju se okupljanja, protesti, defilei i demonstracije, kao i masovni sportski događaji na teritoriji grada Biškeka“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Kirgistana Soronbaj Ženbekov proglasio je juče vanredno stanje u glavnom gradu i naredio raspoređivanje vojske.

Ženbekov je prethodno izjavio da je spreman da podnese ostavku kada se oformi nova vlada i okončaju nemiri koji su izbili nakon objavljivanja rezultata parlamentarnih izbora i upada pristalica opozicije u državne institucije.

Ženbekov je pozvao sve političke snage u zemlji da očuvaju mir i zaustave podele u društvu.

 

 

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar