Milorad Dodik Foto: TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Predmeti protiv predsednika Republike Srpske i v.d. generalnog direktora Službenog glasnika Miloša Lukića ponovo su danas objedinjeni u Sudu BiH.

Njima se sudi zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, koji u Republici srpskoj nije priznat za visokog predstavnika jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN, kako je to predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Miloš Lukić Foto: Youtube

Na današnjem ročištu svedočio je samo jedan inspektor SIPA – Dragan Kremenović, jer je Tužulaštvo odustalo od svedočenja druga dva inspektora. Kremenović je rekao da su inspektori imali korektan odnos sa Dodikom i Lukićem i da je sva dokumentacija dobrovoljno ustupljena. Sve ovo je prokomentarisao Dodik upitavši zašto je svedok izveden pred Sud.

„Sva dokumentacija je dostavljena i nije bilo problema. Nema potrebe da se maltretiraju svedoci koji su radili po službenoj dužnosti. Pravi se farsa od ovog procesa”, rekao je Dodik.

Nakon upozorenja sudije Sene Uzunović da ne bi trebalo nikoga vređati, Dodik je odgovorio da nikoga i nije hteo da uvredi.

„Ako je neko uvređen, onda sam to ja što sam doveden ovde”, rekao je Dodik. Odbrana predsednika Srpske rekla je takođe da je nepotrebno dovođenje inspektora SIPA kao svedoka. Naredno ročište zakazano je za 3. april, prenela je RTRS.

Kako je ranije najavljeno, Dodik će održati konferenciju za novinare nakon okončanja ročišta u istočnom Sarajevu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar