Milorad Dodik Foto:TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Sud BiH odbio je danas zahtev za izuzeće sudije Јasmine Ćosić Dedović, a kako je rečeno za RTRS pisana odluka biće u što kraćem roku dostavljena tužiocu izuzeća. Zahtev za izuzeće sudije Ćosić Dedović uputio je ranije advokat predsednika Republike Srpske Milorada Dodika Goran Bubić.

Advokat Bubić kaže da je postupak protiv predsednika Srpske Milorad Dodika i v.d direktora Miloša Lukića kontaminiran od početka.

Milorad Dodik Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Istakao je da odbrana još nije dobila odluku Suda BiH o odbijanju zahteva za izuzeće sudije Јasmine Ćosić Dedović.

„Ako je inforamacija tačna, ne znamo šta su razlozi takve odluke. Znaćemo kada nam se uruči odluka. Smatramo da je na ovaj način krivični postupak kontaminiran od početka, jer su postojali stvarni razlozi za izuzeće sudije Ćosić Dedović“, kaže Bubić u izjavi za RTRS.

Miloš Lukić Foto: Youtube

Pojašnjavajući razloge, Bubić kaže da je Dodik ranije u svojstvu člana Predsedništva odlučivao na neki način o pravu sudije Ćosić Dedović.

Pročitajte još...

„Bio je uključen u jedan postupak koji je bio značajan za njenu karijeru i ticao se napredovanja sudije Ćosić Dedović. Dodik je iskazao jasan stav da se protivi njenom imenovanju“, naveo je Bubić.

Naglasio je da je u takvim okolnostima bilo kakvo učešće sudije Ćosić Dedović u postupku znači da „optuženi nema pošteno suđenje“.

„Јedan od uslova je nepristrasan sud. Možemo tvrditi da mi to nemamo u ovom slučaju od samog početka“, kaže Bubić.

Milorad Dodik Foto: TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar