Hari i Megan
Foto: CBS / Planet / Profimedia

Specijalni intervju koji su princ Hari (36) i Megan Markl (39) dali Opri Vinfri, koji je trajao dva sata i emitovan je na TV CBS, zaista je bio bombastičan, kako se i najavljivalo.

Mladi kraljevski par je Opri ispričao brojne javnosti nepoznate činjenice, objašnjavajući razloge iza svoje odluke da odstupe s dužnosti starijih članova kraljevske porodice, prenosi Jutarnji. Svakako najšokantniji trenutak intervjua bilo je Meganino priznanje da se borila s mislima o samoubistvu, kao i to da Palata nije htela da joj pomogne kada ih je zamolila za stručnu pomoć.

U razgovoru s Oprom, Megan je razjasnila brojne tračeve vezane za njen odnos s drugim članovima kraljevske porodice. Rekla je da je kraljica Elizabeta „divna“, a ispričala je i detalje sukoba s vojvotkinjom Kejt oko haljina za male deveruše – otkrivši ko je koga rasplakao.

Segment koji je samu Opru naviše šokirao i o kom je tokom celog intervjua pokušala više da sazna, bilo je Meganino priznanje da su određeni članovi kraljevske porodice za vreme njene prve trudnoće s Arčijem bili vrlo zabrinuti oko toga koliko će biti tamna koža njenog deteta. To što nisu osudili rasizam jedna je od mnogih stvari koje je princ Hari zamerio svojoj porodici, a otkriveno je i to da je do raskola s Palatom jednim delom došlo i zbog toga što su Arčiju po rođenju uskratili titulu princa.

Par je u intervjuu ekskluzivno otkrio da je njihovo drugo dete koje stiže na leto – devojčica, a zbog toga su, priznaju, neverovatno uzbuđeni.

Hari je govorio o ostalim članovima kraljevske porodice rekavši da je i dalje vrlo blizak s kraljicom, te da se nada da će vreme pomoći da se izleči njegov odnos s bratom, ali i da njegov otac, princ Čarls, više ne odgovara na njegove pozive. Rekao je da ga je otac „izneverio“.

Tokom intervjua, Hari se često osvrtao na svoju pokojnu majku, princezu Dajanu, ističući kako potpuno razume kroz šta je sve prolazila. Megan je priznala Opri da su se ona i Hari venčali tri dana pre venčanja.

„Tri dana pre našeg venčanja mi smo se zapravo venčali. Niko to ne zna, ali nazvali smo nadbiskupa (Kanteburija) i samo smo mu rekli: ‘Ovo sve, ovaj spektakl je za svet, ali mi želimo da naš brak bude samo među nama’.

Foto: Dominic Lipinski / PA Images / Profimedia

Opra je upitala Megan za gomilu tabloidnih priča objavljenih o njoj, posebno je pitavši da komentira glasine da je Megan rasplakala Kejt Midlton u svađi oko haljina za male deveruše za Harijevo i Meganino venčanje.

Ova je priča označila „prekretnicu“, odgovara Megan, rekavši da je istina „obrnuta“.

„Nekoliko dana pre venčanja [Kejt] je bila uznemirena zbog haljina za male deveruše i to me rasplakalo“, kaže Megan, dodajući da se „nadala“ da Kejt želeli da se lažne priče isprave. Kejt se kasnije izvinila, donevši joj cveće i pisano izvinjenje.

Kejt Midlton Foto: EPA-EFE/ANDREW MATTHEWS / POOL

Opra je upitala Megan kako se nosila s komentarima i medijskim napisima, opisujući to iskustvo kao „neizdrživo“.

„Gotovo zvuči neizdrživo, kao da je došlo do tačke preloma“, kaže Opra.

„Jednostavno više nisam htela da budem živa“, odgovara Megan u suzama, rekavši kako se „stidela“ da to prizna Hariju zbog „gubitka koje je pretrpeo“. Tada je bila u petom mesecu trudnoće i život u Ujedinjenom Kraljevstvu joj je bio nepodnošljiv.

„To je bila prava i zastrašujuća, stalna misao“, kaže ona. Kada se slomila i otkrila svoje misli Hariju, kaže da ju je satima samo držao u naručju. Više je nije ispuštao iz vida. Zahvaljujući njemu nikada nije bila sama. Megan kaže da je pomoć potražila u „instituciji“, želela je da joj neko pruži pomoć jer nije znala sama da se nosi sa situacijom i pritiskom. Nadala se da će joj Palata pomoći u pronalasku stručne pomoći.

„Zahtev je odbijen“, rekla je, jer ona nije bila službenica koju plaća Dvor.

„Jeste li razmišljali o samoubistvu?“, pita Opra.

„Da“, odgovara Megan.

„Mislila sam da bi to bilo najbolje rešenje za sve.“

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

„Zašto mislite da kraljevska porodica nije želela od Arčija da stvori princa?“, pita Opra vojvotkinju.

„Zašto mislite da je to tako? Mislite li da je to zbog njegove rase?“, pita.

„Mogu vam dati iskren odgovor“, kaže Megan.

„U onim mesecima kada sam bila trudna, otprilike u isto vreme kada vodimo razgovor o tome da on neće dobiti sigurnost, neće dobiti titulu, ističe se zabrinutost i vode se razgovori o tome koliko će njegova koža biti tamna kad se rodi“, ističe. Opra je pita ko je to rekao. Megan nije odgovorila, a Opra ponovno pita.

„Postoji nekoliko razgovora o tome“, kaže Megan. Razgovor se s Harijem, kaže ona, i o tome koliko će beba biti „potencijalno biti tamna i što bi to značilo i kako izgledalo“. Ona odbija da kaže o kome se radi, rekavši: „Mislim da bi im to jako naštetilo.“

Megan dodaje: „To mi je preneo Hari. To su bili razgovori koje je porodica vodila s njim“.

hari i megan
Hari i Megan; Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Hari je rekao da su on i Megan želeli „da predahnu“ od „neprestane navale posla“ s kojom su se suočavali kao radni članovi kraljevske porodice.

„Moja najveća briga bila je ponavljanje istorije“, govori Hari.

„I ono što sam video je da se istorija zaista ponavlja.“

Princ Hari kaže da ugovori s kompanijama kao što su Netflix i Spotify „nikad nisu bili deo plana“. Kaže da je do toga došlo kad ga je njegova porodica „doslovno finansijski odsekla“, uskratili su mu gotovo sav novac, a on je pak odjednom morao sam da plaća i obezbeđenje.

Ali kaže da ima novac koji mu je majka ostavila. Princ Hari povlači paralele između tretmana Megan i njegove majke, princeze Dajane.

„Znate, meni je zaista laknulo i srećan sam što sedim ovde i razgovaram s vama sa suprugom kraj sebe“, kaže.

„Jer ne mogu zamisliti kako je moralo biti mojoj majci koja je sama prolazila kroz ovo pre svih tih godina, jer ovo je sve bilo neverovatno teško za nas dvoje – ali barem smo se imali jedno drugo“, dodaje Hari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar