Foto:Shutterstock

Jedna britanska poslanica ispričala je da ju je jedan zastupnik neprimereno dodirivao tokom putovanja u inostranstvo. Njeno svedočenje dolazi nakon izveštaja Politika o tome kako nekolicina britanskih poslanika koristi parlamentarna putovanja u inostranstvo kao priliku za prikriveno korišćenje usluga prostitutki i prekomerno opijanje.

Otkrila je da se incident sa kolegom koji je stariji od više od 25 godina dogodio na prošlogodišnjem putovanju u jednu evropsku zemlju u organizaciji stranačkog parlamentarnog odbora.

Čoveka kog optužuje naknadno je prijavila njegovim stranačkim šefovima, poslanicima zaduženim za stranačku disciplinu, budući da nije imala poverenja u formalni žalbeni proces njegove stranke niti u parlamentarnom sistemu žalbi, pa nije verovala da će žalba rezultirati bilo kakvim posledicama za njega.

„Ono što me iznenadilo je koliko se alkohola konzumira – gotovo svake noći do dva ili tri ujutro“, rekla je poslenica i dodala da je izbegavala kasnonoćna opijanja jer nije smatrala da je prikladno i da se ne osećala sigurno da je bila prisutna.

Pročitajte još:

Brojni britanski zastupnici optuženi su za korišćenje parlamentarnih putovanja u inostranstvo kao priliku za neprimereno ponašanje, opijanje i druženje s prostitutkama.

Poslanica je rekla je od tada pokušaval da ga izbegne kad god je to bilo moguće – ponekad tako što je izašla iz prostorije u kojoj je ili hodala s drugima kako bi se zaštitila.

BONUS VIDEO Dekriminalizacija prostitucije: Kažnjavati samo korisnike usluga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar