Foto:Police WM; shutterstock

Bivši policajac priznao je otmicu i seksualno zlostavljanje 13-godišnje devojčice dok je bio na dužnosti.

Hajder Sidik, koji je bio u policiji Zapadnog Midlenda, upoznao je svoju žrtvu na društvenim mrežama i terao ju je na seksualne odnose, dok je tvrdio da joj nudi podršku, saopštila je policija.

Ovaj 22-godišnjak priznao je krivična dela pred Sudom u Birmingemu, kao i optužbu za podsticanje deteta na seksualni čin.

Uhapšen je tek nakon što ga je vozač autobusa primetio kako se neprimereno ponaša prema žrtvi u martu 2022. godine, dok je bio na bolovanju.

Foto:Police WM

Savestan vozač je potom upozorio policiju na ono što je video u autobusu, što je dovelo do istrage i identifikacije žrtve.

Sidik se pridružio policiji kao studentski službenik u avgustu 2021. godine, pre nego što je otišao na dugotrajno bolovanje u novembru te godine. Snage su saopštile da on nikada nije bio raspoređen u operativnu ulogu.

„U vreme ovih krivičnih dela Sidik je bio student . To je uključivalo period u martu 2022. Ona je imala 13, a on 21. Ona je bila dete i još uvek je, naravno, dete. Tužilaštvo tvrdi da je tokom tog meseca ona bila oteta od strane njega i u dva odvojena navrata je imao seks sa njom“, rekao je tužilac Mark Bruks.

Bruks je naveo i da je devojčicina majka rekla policiji da se u prethodnih nekoliko meseci ponašanje njene ćerke promenilo od prijateljskog do „psovanja i govorenja užasnih stvari“.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekao je da je primila i brojne WhatsApp poruke koje je poslao Sidik, koji se predstavljao kao majka jedne od devojčinih prijateljica, sa pitanjem da li može da ostane napolju.

Policija je pretražila žrtvinu spavaću sobu i pronašla deo njene odeće. Kasnije je testirana i pronađena je pomešana DNK.

Sidik je podneo ostavku dok je bio u pritvoru, a presuda će mu biti izrečena 3. marta.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar