Ilustracija Foto:Shutterstock

Nakon što je ubijena Darja Dugina aktiviranjem auto-bombe u Moskvi i navoda da su akciju izveli pripadnici ruskih partizana, u javnosti se pojavio i njihov manifest u kojem se poziva na oružani otpor Putinovom režimu. "Ovu akciju, kao i mnoge druge partizanske akcije koje su izvedene na teritoriji Rusije poslednjih meseci, izvela je Nacionalna republikanska armija (NRA)", rekao je bivši član ruske Dume Ilija Ponomarev.

Sada se u javnosti pojavio navodni manifest NRA, grupe koja, po navodima Ponomareva, radi unutar Rusije i posvećena je rušenju Putinovog režima.

„Mi, ruski aktivisti, vojnici i političari, sada partizani i borci Narodne republikanske armije, stavljamo van zakona ratne huškače, pljačkaše i ugnjetavače naroda Rusije!“, stoji u manifestu.

„Predsednika Putina proglašavamo uzurpatorom vlasti i ratnim zločincem koji je izmenio Ustav, pokrenuo bratoubilački rat među slovenskim narodima i poslao ruske vojnike u sigurnu i besmislenu smrt“, navodi se.

U manifestu NRA navodi da vjoeruju u obespravljene ljude koji imaju pravo na pobunu protiv tiranina, te da će Putina svrgnuti i uništititi.

„Naš cilj je zaustaviti uništavanje Rusije i njenih suseda, zaustaviti delovanje šačice biznismena iz Kremlja koji su usisali bogatstvo našeg naroda i danas čine zločine unutar i izvan zemlje“, navodi se.

Zvaničnike ruskih državnih i regionalnih vlasti proglasili su saučesnicima takve politike.

„Biznismene koji zarađuju na korupciji i vezama sa zvaničnicima proglašavamo izdajnicima domovine i saučesnicima uzurpatora. Imovina onih koji se ne pokaju i ne govore javno protiv ove vlasti i njenog rata, a njih samih, mi ćemo uništiti“, stoji u nastavku.

One koji zarađuju u ratu i finasijski mu pomažu označili su legalnim ciljevima koje nameravaju da unište.

„Sećamo se bombardovanja kuća u Rusiji koja su dovela Putina na vlast. Znamo da se režim neće zaustaviti ni na jednom od najgnusnijih zločina. I izjavljujemo: sprovodimo akcije samo protiv osoba ove moći. Nećemo napadati civilne objekte i civile, a ako će Putinove snage bezbednosti da prave ovakve provokacije i ​​žrtve pripisati nama, nemojte im verovati!“, navodi se.

Ukrajina, rat

Foto: Sergey Averin / Sputnik / ProfimediaAutori pozivaju ruske vojnike da prestanu da pucaju na braću iz drugih zemalja, Gruzije, Sirije i drugih.

„Pozivamo sve Ruse da se priključe našim redovima i podignu belo-plavo-belu zastavu nove Rusije umesto trobojnice koju je osramotila Putinova vlast“, piše u manifestu.

NRA poziva one koji su spremni na borbu da slede njihov primer i sruše „neljudski, licemerni i antinarodni režim“.

„Svet nije neprijatelj Rusije, a Rusija nije neprijatelj čovječanstva i to ćemo dokazati delima“, navodi se.

Foto:Alexander Garmayev / TASS / Profimedia

Poručuju svima koji slede njihov manifest, do promene režima, da su oslobođeni odgovornosti prema zakonima uzurpatora.

„Daćemo slobodu svim narodima koji nastanjuju Rusiju i izgraditi novo društvo – društvo bez oligarha, bez korupcije, bez samovolje zvaničnika, bez ponižavajućeg siromaštva“, navodi se.

NRA obećava društvo u kojem je svako nagrađen za svoj rad, bez ratova i nasilja, u kojem će vlast pripadati narodu, u kojem vladari neće moći da žrtvuju živote za sopstvenu veličinu.

„Društvo u kome će svi biti ponosni što su rođeni na teritoriji Rusije i želeće da žive u njoj!

Živela Slobodna Rusija!

BONUS VIDEO: FSB video Ubistvo Darje Dugine


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare