Foto:FSB

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) koja je danas objavila snimak na kojem se vidi Natalija Vovkova, osumnjičena za ubistvo Darje Dugine, prenele su RIA Novosti.

Kako se navodi, na snimku se vidi trenutak kada Vovkova ulazi u Rusiju, useljava se u istu zgradu u kojoj živi njena žrtva i nakon eksplozije automobila u kojoj je Dugina stradala odlazi u Estoniju.

Na snimku se vidi i kako Vovkova otvara haubu automobila. U tom trenutku ima kosu svetle boje. U zgradu u kojoj je živela Dugina ušla već kao brineta, a istu boju kose imala je prilikom izlaska iz Rusije, pišu RIA Novosti.

Prethodno, društvenim mrežama počela je da kruži fotografija na kojoj se vide dokumenta na ime Natalija Vovkova ili Natalija Šaban (1979), koji je FSB ranije označio kao ubicu Darje Dugine.

Prema navodima ove službe, ubistvo novinarke Dugine pripremile su ukrajinske specijalne službe, a „izvođač je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je nestala posle zločina u Estoniji“.

„Kao rezultat kompleksa hitnih operativno-istražnih mera, Federalna služba bezbednosti je rešila ubistvo ruske novinarke Darije Dugine, rođene 1992. godine“, naglasila je FSB.

Kako se navodi, Vovk je u Rusiju stigla 23. jula 2022. zajedno sa ćerkom Šaban Sofijom Mihajlovnom, rođenom 2010. godine.

„Na dan ubistva Vovk i Šaban su bili na književno-muzičkom festivalu Tradicija, gde je Dugina bila počasni gost“, saopštio je FSB.

Otac gledao ubistvo ćerke 

Podsetimo, Dugina je nastradala u subotu uveče kada je njen automobil eksplodirao. Ona je sa ocem Aleksandrom Duginom, dugogodišnjim savetnikom Vladimira Putina koji je stekao nadimke „Putinov mozak“ i „Putinov Raspućin“, prisustvovala književnoj večeri u blizini Moskve.

Iako je planirano da se zajedno vrate u rusku prestonicu, Dugin je u zadnjem trenutku odlučio da krene drugim kolima. Mnogi su spekulisali da je prava meta atentata bio upravo on, ali to istragom još uvek nije potvrđeno.

Među prvima je na lice mesta stigao i sam Aleksandar Dugin. On je bio i svedok njene smrti. Na društvenim mržama pojavio se snimak Dugina na mestu nesreće, na kom se vidi kako se drži za glavu u šoku dok gleda džip u plamenu.

Kremlj je odmah optužio Ukrajinu za ubistvo Dugine, ali je kabinet ukrajinskog predsednika demantovao ove navode.

VIDEO Ćerka glavnog ideologa Kremlja poginula u eksploziji automobila

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar