Foto: ELVIS BARUČIĆ / AFP / Profimedia

Srbija danima već početak policijskog časa u 20 sati obeležava aplauzom sa balkona i prozora zgrada, u znak podrške lekarima i medicinskom osoblju koji se ovih dana neumorno bore za živote ljudi. Večeras je podrška bila upućena i prijateljima iz Zagreba, koje je, pored epidemije opakim virusom, danas još pogodilo i nekoliko snažnih zemljotresa.

Beograđani su pored dlanova, udružili i glasove, te zapevali „Vidimo što se dešava. I još nas ima. Slušajte nas“, piše Blic, a prenosi zagrebački Jutarnji list.

Foto:Vladislav Mitić/Nova.rs

 

„Pesma nas je održala, njojzi hvala“ – čulo se u Železniku, a mlađa generacija širom grada uz gromoglasan aplauz izvikivala je imena svojih ljubavi.

Pesmi se pridružio i poznati glumac Sergej Trifunović koji je na Twitteru objavio video u kojem svira gitaru i peva Zagrebu – s ljubavlju.

A dirljivi gest podrške podrške hrvatskoj metropoli stigla je i iz  Sarajeva, gde su, naime, gradsku Vijećnicu obasjali plavom bojom i ispisali: „Sa ❤ Zg“.

„Glavni grad BiH poručuje Zagrepčanima i celoj Hrvatskoj da su u našim mislima i molitvama. Ovi teški izazovi s kojima se suočavamo osnažiće naše prijateljstvo i produbiti saradnju. Uveren sam da ćete se ponovno izdići i oporaviti od ove teške nesreće, kao što ćemo uz zajedništvo i solidarnost prebroditi pandemiju koronavirusa. Sarajevo ne zaboravlja svoje prijatelje“, poručio je tom prilikom gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, a prenosi portal Klix.ba.