Foto: N1/F.Z.

U Glavnom centu za brojanje u Sarajevu počinje prebrojavanje ponovno glasačkih listića za potpredsednika i predsednika Republike Srpske. Medijima su se obratili Goran Mišković, direktor Glavnog centra za brojanje i Suad Arnautović, predsednik CIK-a BiH.

U Zetri je počelo ponovno brojanje glasova u Glavnom centru za brojanje. Predsednik CIK-a, Suad Arnautović odbacio je optužbe o “nezakonitoj” odluci, kaže od 3. augusta Visoki predstavnik CIK-u je dao veće ovlasti izmenama Izbornog zakona, prenosi N1 BiH.

Foto: N1/F.Z.

“Ovde nema politike i nezakonitih radnji. Mi po zakonu nadgledamo izbore i indicije koje imamo i saznanja o paljenju listića, markiranju listića, nepravilnom pakovanju izbornog materijala, neiskorištenim lisitćma i onda ovde javno ponovno prebrojavamo”, kaže Arnautović.

Foto: N1/F.Z.

“Krećemo u 15 i 30 sa izbornim jednicima Brčko i Bijeljina. Predsednik je sve objasnio i radićemo u tri smene. Imamo vremenske planove oko rokova , kaže Mišković i dodaje:

Foto: N1/F.Z.

“Što se tiče Doboja, planirano je nakon Banjaluke i Bijeljine da brojimo glasove iz Doboja. Moramo pripremiti materijale i skladište. Krećemo sa velikim izbornim jedinicama, i skladište je dobilo naredbu da onda krenemo sa Dobojem”, kazao je Mišković.

Foto: N1/F.Z.

Podsećamo, Centralna izborna komisija (CIK) je pre tri dana na sjednici odlučila da glasački listići za ovaj nivo vlasti bude ponovo prebrojani. Zbog toga su se žestoko pobunili u SNSD-u čiji kandidat Milorad Dodik je prema trenutnim rezultatima novi predsednik RS-a.

PROČITAJTE JOŠ:

On je dobio 291.915 glasova, a Jelena Trivić (PDP) ima 262.969 što je razlika od skoro 29 hiljada glasova. Međutim, opozicija je tražila novo prebrojavanje glasova jer su uvereni da je njihova kandidatkinja brutalno pokradena. Ističu da je prevelika razlika u Doboju, Zvorniku i Bijeljini da bi bila realna te navode kako su Jeleni Trivić na nekim biračkim mestima uzeti glasovi, odnosno da joj je pisano nula glasova umesto stvarnog broja, prenosi Klix.ba.

Smatraju da su se nepravilnosti počele dešavati nedugo nakon što su se glasovi počeli brojati zbog čega su zatražili i ponovne izbore u RS-u za ovaj nivo.

Foto: N1/F.Z.

Centralna izborna komisija BiH je ponudila svim medijima u zemlji, koji to žele, da novo brojanje prenose uživo, a na čemu je insistirao i Milorad Dodik.

BONUS VIDEO: Dodik se oglasio o odnosu sa Vučićem i izborima u RS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar