Milorad Dodik Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik SNSD-a i kandidat za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Centralna izborna komisija BiH od imenovanja nema legitimitet, a sada ni kredibilitet.

Na pitanje Srne da prokomentariše to što je CIK protiv njega podneo prijavu Tužilaštvu BiH i SIPA zbog, kako je navedeno, „verbalnog napada na članove CIK-a, a zbog kojeg neki od njih osjećaju da im je ugrožena bezbednost“, Dodik je rekao da u danima kada pod političkim uticajem svojih članova donose protivzakonite odluke, oni stižu čak da se bave i akterima izbora podnoseći prijave protiv njih.

Milorad Dodik Foto:Andrej Tarfila / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lider SNSD-a je naglasio da umesto da utvrde da li je član CIK-a Vanja Bjelica Prutina, protivno zakonu, imala sastanak sa liderom SDS-a Mirkom Šarovićem i da li je autentična prepiska koja „kruži“ društvenim mrežama, a u kojoj se članstvo PDP-a zahvaljuje drugom članu CIK-a Jovanu Kalabi, najavljujući ponavljanje izbora, CIK BiH se bavi izjavama Milorada Dodika.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ako u ovom provizorijumu od države postoji „P“ od prava i pravde, gospodo iz CIK-a, svi ćete završiti u Tužilaštvu koje bi moralo da se pozabavi vašim kriminalnim radnjama”, poručio je Dodik, prenosi SRNA.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar