Boston plafon Foto:Tanjug/Massachusetts Bay Transportation Authority via AP

Putnica je za dlaku izbegla da je udari velika ploča koja se sa plafona srušila na platformu stanice metroa u Bostonu u SAD.

Na snimku sa nadzora se vidi kako se putnica zaustavlja dok se panel spuštao sa krova ispred nje na Harvard stanici Masačusets Bej transportne uprave u Kembridžu.

Alternativni ugao zatim prikazuje putnicu koja u šoku gleda u plafon dok pokušava da shvati šta se dogodilo i koliko je srećna što je izbegla da budu ozbiljno povređena.

Na snimku se vidi kako se panel spušta nekoliko centimetara od zaprepašćene putnice koja se zaustavlja. Putnica zastaje, zatim ga obiđe i ode prema stepeništu.

Saputnici ili nisu videli šta se dogodilo, niti su čuli bilo šta jer se moglo videti kako nastavljaju da obavljaju svoj posao, uključujući ukrcavanje u voz metroa koji je čekao.

Incident se dogodio nešto pre 16 časova prošle srede i podigao je oblak prašine.

Aluminijumski paneli obično teže oko oko 2,2 kilograma, ali ovaj je postao natopljen vodom zbog čega je težio čak 11 kilograma.

Panel je pao sa visine od oko 3 metra, rekao je privremeni generalni direktor MBTA Džef Gonevil na konferenciji za novinare.

Izuzetno sam zahvalan i osećam olakšanje što nije bilo povređenih u ovoj nesreći, rekao je on.

MBTA je uklonio oko 10 drugih panela na stanici, koja ih ima ukupno 400 do 500.

„Naši početni nalazi pokazuju da se tokom vremena voda nakupila u izolaciji panela i korodirala metalne zavrtnje koje su je držali na mestu. Uklanjamo preostale nestrukturne ploče iz predostrožnosti i kako bismo mogli temeljno da istražimo plafon i izvor prodora vode“, napisao je MBTA u tvitu.

PROČITAJTE JOŠ:

Paneli datiraju iz 1978. godine, a ona koja je pala bila je mokra i pokazivala je znake korozije, objasnio je Gonevil. Viseće ploče ne utiču na strukturni integritet stanice i koriste se za estetiku i zvučnu izolaciju.

Bezbednosna inspekcija 2021. koju su izvršili spoljni inženjeri na stanici nije otkrila vidljive nedostatke na panelima, rekao je generalni direktor.

Incident je i dalje pod istragom.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar