Foto:AP Photo/Virginia Mayo

Predsednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u subotu je nakon posete jedne izložbe rekao da bi se vakcninisao AstraZeneka vakcinom protiv koronavirusa.

Pročitajte još:

„Kada dođem na red, vakcinisaću se sa bilo kojom vakcinom koja bude na raspolaganju“, dodao je premijer.

Plenković se osvrnuo i na nedavno putovanje u Brisel, u koji je išao baš zbog pitanja vakcina i distribucije istih.

„Mi smo nabavku isplanirali logikom da će AstraZenekina vakcina biti prva dovršena i isporučena. Verovali smo da će biti tako. Ispostavilo se da dostava ide nešto sporije. Mi stalno povećavamo broj narudžbina. Trenutno smo na 8,7 miliona naručenih doza“, rekao je Plenković.

Premijer je kazao i da je u Briselu želeo da otkrije zašto dolazi do odstupanja u dostavi vakcina pojedinim državama koje su ga naručile.

„Mora se napraviti neki korektivni mehanizam kako bi se bolje videla evropska solidarnost. Da oni koji su dobili više daju oni onima koji su dobili manje“ rekao je Plenković te dodao da Hrvatska nije „zakinuta“.

Plenković je naglasio da austrijski kancelar Sebastian Kurc na sastanku u Briselu nije kritikovao samo Hrvatsku.

„Nismo mi uzeti kao loš primer. Spominjao je i druge države. Ja sam u kontaktu sa njim i sa drugim evropskim liderima. Nastojimo da zajednički utvrdimo gde tačno dolazi do odstupanja u dostavi vakcina“, rekao je premijer.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar