Andrej Plenković Foto:EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je Hrvatska jedina od preostalih članica EU izvan evrozone koja je ispunila sve kriterijume za članstvo u evropskoj ekonomskoj i monetarnoj uniji, čime je ostvaren jedan od strateških ciljeva njegove vlade, ali je i poručio da u ovom procesu svi moraju biti pošteni i fer da, kako je rekao, nema lovaca u mutnom.

Plenković je posle sastanka sa izvršnim potpredsednikom Evropske komisije za privredu u interesu građana Valdisom Dombrovskisom

najavio da će nadležno ministarstvo pratiti sve što će u periodu prelaska na evro događati sa cenama.

PROČITAJTE JOŠ:

„Očekujem da svi akteri u društvu budu vođeni načelom poštenog prelaza na evro. Da budu fer. Ovo je proces koji vodi vlada, poslovni subjekti moraju uz vrlo detaljan monitoring udruženja i ministarstva, svi moraju pratiti da nema tih lovaca u mutnom, a ako ih ima, onda ih treba javno prozvati. Oni koji žele da profitiraju na uvođenju evra moraju biti imenovani i jasno označeni“, rekao je Plenković novinarima.

Poručo da će vlada prema svakome ko pokuša da profitira u ovom procesu imati precizan stav, jer, kaže, to nije smisao uvođenja evra, već je smisao da građani žive kvalitetnije.

To se, dodao je, pokazal u svim zemljama koje ulaze u evrozonu, a tako će se pokazati u Hrvatskoj“, rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

BONUS VIDEO: Plenković: Letelica je bila naoružana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar