Foto: EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS

Grk Babis Anagnostopulos koji je ubio svoju suprugu Britanku Karolinu Krouč prošle godine u njihovom domu u predgrađu grčke prestonice Atine, deli svoju ćeliju sa još jednim osuđenim ubicom, a sada su se pojavile informacije da strahuje za svoj život.

Babis (34) je prošlog meseca osuđen na doživotnu robiju jer je prošle godine ugušio svoju suprugu pred njihovom tada 11-mesečnom ćerkom Lidijom.

Hladnokrvni ubica je zatim zadavio i kućnog ljubimca, kako bi ubistvo izgledalo kao provala. Pred policajcima i Karolininom porodicom je plakao, a onda je prava istina izašla na videlo.

Prošle nedelje je Dejli mejl otkrio da je Babisa u zatvoru Koridalos napao jedan gruzijski zatvorenik i da je zatim prebačen u zatvor Malandrino, koji se zove i „grčki Alkatraz“.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

On sada deli ćeliju sa neidentifikovanim albanskim ubicom i pojavile su se informacije da su Babis i njegov advokat zabrinuti da bi gangsteri iz podzemlja mogli da mu naude.

Šta kaže Karolinin otac?

Karolinin otac David, penzionisani naftni direktor iz Liverpula, koji se preselio na grčko ostrvo Alonisos, rekao je za Dejli Mejl, da ubica njegove ćerke nije srećan u svom novom smeštaju.

„Želi da bude prebačen nazad u zatvor Koridalos gde se osećao sigurnije“, naveo je on.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

„On veruje da postoji bar jedan ali i možda nekoliko dogovora da se on ubije. Verujem da ljudi sa kojima je bio u vezi pre nego što je ubio moju ćerku žele da ga ućutkaju u slučaju da pokuša da napravi neku vrstu dogovora. Moj lični osećaj je da bi trebalo da pati bar nekoliko godina pre nego što udare na njega, i da to treba da bude sporo“, naveo je Karolinin otac.

Grčki mediji su nakon ubistva Karoline sugerisali da je ona ućutkana jer je naletela na neku vrstu ilegalne aktivnosti dilovanje droge u koju je Babis bio uešan i da je zapretila da će sve reći policiji. David i njegova supruga Suzan su sada dobili starateljstvo nad Lidijom, njihovom unukom, koja živi sa njima u Alonisosu.

Foto: EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS

„Ona juri po kući. Prilično je divno gledati je. Večno ću biti tužan što moja Karolina nije tu da uživa. To je jedan od razloga zašto ću se pobrinuti da Babis nikada više ne vidi svoju ćerku“, naveo je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Zašto je Babis napadnut?

Pilota helikoptera, obučen u Velikoj Britaniji, Babisa, napao je gruzijski državljanin koji je bio besan što je njegovog sugrađanina mučila policija četiri dana nakon Karolininog ubistva nakon što ga je njen muž identifikovao kao osumnjičenog.

Babis je na početku rekao policiji da je banda u kojoj je bilo gruzijskih i albanskih državljana upala u njihovu kuću i da su pobegli sa nakitom i gotovinom. Naveo je i da su njega vezali, a da su napali njegovu suprugu i psa Roksija.

Ali na kraju je uhvaćen u zamku nakon što su istražitelji otkrili da se vreme na Karolininom satu ne poklapa sa onim što je Babis rekao i uhapsili su ga šest nedelja nakon što je prisustvovao sahrani žene koju je ubio.

Tokom suđenja, Babis je više puta opisivan kao narcisoidan i kao osoba koja voli da kontroliše. Sud je čuo odlomke iz Karolininog dnevnika u kojima opisuje da je njen suprug „poludeo“ kada mu je rekla da želi da okonča njihovu vezu.

BONUS VIDEO: Izricanje presude Haraldu Kopicu, zagrebačkom monstrumu koji je ubio troje dece

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News