Foto:/ Shutterstock Editorial / Profimedia

Britanku Karolinu Krouč ubio je suprug, grčki pilot, a onda je njenu majku grlio i tešio tokom njenog opela, udavio njihovog psa i plakao na televiziji kako bi prikrio tragove, prenosi britanski San.

PROČITAJTE JOŠ:

Grčki pilot Babis Anagnostopoulos (33) priznao je nedavno istražiteljima da je ubio suprugu kada je ona zapretila da će ga ostaviti, piše Dejli mejl.

On je izgiravao ulogu ožalošćenog udovca nedeljama, dok je policija tragala za pljačkašima za koje je on tvrdio da su mu upali u kući i ubili suprugu.

Potom je priznao ubistvo supruge i zločine zlostvaljanja životinja, a optužen je i za lažno svedočenje.

Mediji prenose da je Britanku (20) gušio do smrti, a zločin je priznao posle osam sati ispitivanja na odeljenju za ubistva u policiji u Atini, prenosi grčki sajt Amna.

Policija ga je opisala kao „vrhunskog glumca“ nakon što je detaljno namestio mesto zločina i održavao mreže laži više od mesec dana.

 

Pilot je sliku ožalošćenog muža održavao i pred medijima, pa je tako plakao pred novinarima ispred svog doma dok je pričao o smrti svoje žene Karoline. Da bi potkrepio svoju šaradu, čak je udavio i porodičnog psa i obesio je njegovo telo sa stepeništa ograde u pokušaju da okrivi izmišljene albanske kriminalce koje je policija tada već gonila nedeljama.

Grčki pilot je čak viđen i kako grli majku svoje ubijene žene nekoliko sati pre nego što će priznati ubistvo.

Policajci su Babisu dozvolili da prisustvuje parastosu u čast ubijene Karoline kako ga ne bi uplašili, a on je porodici tamo rekao da je on njega traženo da identifikuje novog osumnjičenog.

Foto: / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Bio je vrhunski glumac… jedna od poslednjih stvari koju je uradio bilo je da zagrli Karolininu majku i rekao je joj je da ide u Atinu da identifikuje osumnjičenog“, rekao je policajac za britanski San.

Iako je Babis rekao policajcima da mu je „rasuđivanje bilo zamagljeno i da je udavio suprugu“ i rekao da ju je ubio jer je htela da ga ostavi, rezultati iz kriminoloških laboratorija otkrili su šta se dešavalo kobne noći.

Sam Babis je postao fokus istrage, nakon što su detektivi uspeli da raspetljaju njegovu obmanu analizirajući smart uređaje koje je par nosio.

„Kada smo mu priložili dokaze, sve je priznao. Na pametnom satu smo proučili njegovo kretanje i u potpunoj je suprotnosti sa njegovom pričom. On je u prvoj verziji ispričao da su ga tri napadača zavezala i začepila mu usta. Umesto toga, uvideli smo da se kretao po kući, odlazio na tavan i u podrum, izjavio je portparol policije Apostolos Srekas.

Srekas nije želeo da iznosi pojedinosti, pa tako nije poznato da li je pilot imao saučesnika. Kao motiv za ubistvo supruge naveo je njenu pretnju da će ga ostaviti.

Uređaj za merenje otkucaja srca koji je ubijena Karolina imala na zglobu pokazuje da više nije bilo otkucaja srca barem sat vremena pre pljačke koja koju je grčki pilot izmislio.

U 00:35 sati, kamera u dnevnoj sobi kuće snimila je poslednji snimak, a na njemu se vidi kako Babis sedi na kauču, grli 11-mesečnu ćerku Lidiju i kuca nešto na mobilnom telefonu.

U 1:20 sati pilot je uklonio memorijsku karticu iz kamere i od tada slika postaje crna. Ovaj potez navodno pokazuje da je Babis doneo odluku da ubije suprugu. Iz poruka koje su razmenili supružnici u roku od dva sata i 40 minuta vidi se da su strašno svađali. U 4:01 pametni sat na Karolininoj ruci pokazuje intenzivnu stimulaciju pulsa. Prema pametnom satu, vreme kada je njeno srce prestalo da kuca je 4:11 sati ujutru.

Karolilnini prijatelji su rekli da ona nikada nije mogla da provodi onoliko vremena sa prijateljima koliko je htela i da se neprestano žalila na ponašenje svog muža.

Foto:Athena Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karolina je navodno u noći 11. maja poslala poruku prijatelju rekavši mu da će napustiti Babisa.

Pilot koji je 12 godina stariji od svoje supruge studentkinje, zadržan je u ćeliji u centranom sedištu grčke policije u Atini. Policiji je bilo potrebno 37 dana da istraže slučaj.

„Ovo će biti zapamćeno kao jedan od velikih slučajeva zločina u poslednjih nekoliko decenija“, rekao je izvor.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar