Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sud u Atini proglasio je grčkog pilota Babisa Anagnostopulosa (34) krivim za ubistvo svoje supruge Britanke Kerolajn Krauč (20). Prema pisanju britanskih medija, on je osuđen na zatvorsku kaznu od 27 godina.

Anagnostopulos je priznao prošlog juna da je ubio svoju suprugu, ali je prvobitno nedeljama tvrdio da je došlo do nasilne provale i da su ga pljačkaši vezali. Čak je prisustvovao komemoraciji svoje supruge, a uslikan je i kako grli njenu majku i plače.

Uhapšen je upravo nakon komemoracije koja je održana u blizini njene porodične kuće na ostrvu Alonisos u Egejskom moru gde je ubijena devojka provela detinjstvo.

Istraga je utvrdila da je Grk počinio ubistvo sa predumišljanjem, kao i da je pored svoje supruge ubio je i psa. Suprugu je ugušio dok je u stanu spavala njihova 11-mesečna ćerka.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Biometrijski sat Kerolajn Krauč otkrio je tačno vreme kada je umrla, pokazujući i da je njeno srce još uvek kucalo u vreme kada je njen suprug tvrdio da je ubijena. Grk se kretao kroz kuću u vreme kada je tvrdio da je bio vezan, što je pokazao njegov telefon.

Ubica će ćeliju deliti sa silovateljima

Anagnostopulos je molio za smanjenje kazne, tvrdeći da je ubistvo bio „zločin iz strasti“ počinjen nakon što je Kerolajn odbila da se izvini što je gurnula njihovu ćerku sa kreveta.

„Pritisnuo sam je uz jastuk. Vrištala je. Mislio sam da se onesvestila, ali tada sam video da je mrtva jer su joj oči bile otvorene. Počeo sam da plačem, čupao sam kosu i koračao po sobi pokušavajući da smislim šta da radim“, rekao je.

Foto: Athena Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dodao je da je tada odlučio da ubije psa da bi njegova priča bila uverljivija.

Osuđeni Grk deli ćeliju sa još dva zatvorenika – bivšim šefom grčkog nacionalnog pozorišta Dimitrisom Lignadisom koji je optužen za silovanje tri dečaka i jednog muškarca, i glumcem Petrosom Filipidisom koji je optužen za silovanje.

Porodice ubijene Kerolajn pozdravila kaznu

Porodica ubijene Britanke pozdravila je zatvorsku kaznu koja je izrečena ubici njihove ćerke. Kako su rekli, on više nikada neće videti svoju ćerkicu Lidiju.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Nikakva zatvorska kazne ne može da vrati moju prelepu ćerku, ali sam zadovoljan što sud nije poverovao u besmislice koje je izneo tokom svedočenja. Zadovoljan sam da će kaznu služiti u zatvoru Koridalos, najstrožem zatvoru u Grčkoj koji ima jedan od najgorih zatvorskih sistema u Evropi“, rekao je Dejvid Krauč, otac ubijene Kerolajn.

Kako je rekao, kada bude odslužio kaznu biće „slomljen čovek“.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Sada kada je njegova sudbina zapečaćena, Suzan i ja možemo da nastavimo dalje. Nameravam da promenim prezime unuke u prezime njene majke da je više ne bi povezivali sa onim užasnim stvorenjem. Pobrinuću se da više nikada ne vidi svoju ćerku“, rekao je.

BONUS VIDEO: Prijedor pod opsadom nakon ubistva policajca

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar