Foto: EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

Pijani Rudi Đulijani je više putao zvao Donald Trampa da mu "samo kaže da su pobedili" u izbornoj noći novembra prošle godine, navodi se u novoj knjizi, čak i kada su ključne države počele da izmiču Trampu i kada je počeo da mu se približava poraz od Džoa Bajdena, prenosi Gardijan.

PROČITAJTE JOŠ:

Bivši gradonačelnik Njujorka tada je radio kao Trampov lični advokat, uloga u kojoj se našao u periodu prvog Trampovog impičmenta. Kasnije će voditi i nesrećne pokušaje da dokaže Trampovu laž, da je njegov poraz rezultat „izborne prevare“.

Prema navodima Kerol Leoning i Filipa Rukera iz Vašington posta, autorima knjige „Mogu sam sve da popravim: Katastrofalna finalna godina Donalda Trampa, Đulijani je prišao starijim pomoćnicima Donalda Trampa u izbornoj noći u Beloj kući, prenosi Gardijan.

„Šta se dešava u Mičigenu?“, pitao je.

Donald Tramp Foto:EPA-EFE/CRAIG LASSIG

Menadžer kampanje Bil Stipen, šef osoblja Mark Medovz i bivši savetnik Džejson Miler, rekli su mu da je prerano da se to zna.

„Samo recite da smo pobedili!“, rekao je Đulijani. Pomoćnici su rekli da je tako bilo u Pensilvaniji.

„Samo recite da smo pobedili!“, ponovio je Đulijani.

„Veliki Đulijanijev plan“, kažu autori, „bio je samo da kaže da je Tramp pobedio, u državi za državom, a to se nije zasnivalo ni na čemu. Stiven Miler i Medouz smatrali su da je njegov argumetn neskladan i neodgovoran“.

Medouz je navodno ljutito odgovorio: „Ne možemo to učiniti. Ne možemo“. Ali Tramp jeste.

Leoning i Ruker, koautori drugog bestselera o Trampu „Vrlo stabilni genije“, izveštavaju da je Đulijani odbio da prihvati dešavanja u Arizoni, druge ključne države.

„Samo idi odmah i proglasi pobedu“, rekao je Đulijani besnom Trampu. „Sad moraš da proglasiš pobedu“.

Oko 2 sata ujutru, Tramp je ušao u Istočnu sobu.

„Ovo je pravara američke javnosti“, rekao je. „Ovo je sramota za našu zemlju. Spremali smo se za pobedu na ovim izborima. Iskreno, pobedili smo na ovim izborima. Pobedili smo na ovim izborima“.

Foto:EPA-EFE/JUSTIN LANE

Trampove reči da su naslov drugom autoru da napiše knjigu o njemu. Reč je o Majklu Benderu iz Vol Strit Džurnala koji je napisao knjigu „Iskreno, pobedili smo na ovim izborima“. Ta knjiga i treća po redu koju je napisao Majl Volf „Klizište“, pružaju izveštaje o Đulijanijevom ponašanju i opijanju u ključnim trenicima.

U svojim izjavama u Istočnoj sobi, Tramp je postavio temelj za „veliku laž“ o izbornoj prevari, neuspelim pravnim naporima da to dokaže i smrtonosnom napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine.

„Ovo je važan trenutak. Ovoje velika prevara naše nacije. Želimo da se zakon koristi na odgovarajući način. Za mene je ovo vrlo tužan trenutak i pobedićemo u ovome. A što se mene tiče, mi smo već pobedili“.

Bonus video: Haiti – zemlja pučeva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar