Foto: EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je pogrešna objava agencije Blumberg o početku „invazije” Rusije na Ukrajinu govori o opasnosti od agresivnih izjava SAD i prestonica Zapada i kako takve poruke mogu da imaju nepopravljive posledice.

PROČITAJTE JOŠ:

Ruske agencije prethodno su prenele da je američka agencija Blumberg objavila vest sa naslovom „Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu“ na svom sajtu, a da je potom priznala da je u pitanju greška i povukla vest.

Peskov je za RIA Novosti rekao da je to odličan primer koliko je opasna situacija izazvana beskrajnim agresivnim izjavama koje dolaze iz Vašingtona, Londona i drugih evropskih prestonica, prenosi Tanjug.

„To je ilustracija kakve posledice može imati atmosfera ekstremne napetosti koja je stvorena zbog ovih agresivnih akcija naših kolega u Evropi“, rekao je Peskov.

Prema mišljenju Peskova, posle te netačne informacije, kako je naveo, „može se čak reći ne „fejk njuz“, već „Blumberg njuz““.

Ruska agencija TAS S prenela je da je Blumberg u saopštenju objasnio da priprema naslove za raznorazne scenarije i da je jedan od tih naslova nehotice objavljen oko 16.00 po lokalnom vremenu (oko 22.00 po srednjeevropskom) na sajtu.

„Duboko žalimo zbog greške“, naveo je Blumberg, dodajući da se uzrok greške ispituje, preneo je TAS S.

BONUS VIDEO: Ukrajina iz prve ruke: Atmosfera kao pred NATO bombardovanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar