Foto:Shutterstock

Američka vlada prati više od 650 potencijalnih slučajeva neidentifikovanih vazdušnih fenomena, poznatih kao NLO, a do sada nisu pronađeni verodostojni dokazi o vanzemaljskim aktivnostima, saopštio je Šon Kirkpatrik, direktor Pentagonove Kancelarije za rešavanje anomalija iz svih domena (AARO).

„U našem istraživanju, AARO do sada nije pronašao verodostojne dokaze o vanzemaljskim aktivnostima, vanzemaljskoj tehnologiji ili objektima koji prkose poznatim zakonima fizike“, rekao je Kirkpatrik tokom saslušanja u Komitetu za oružane snage američkog Senata o aktivnostima AARO-a, prenosi CNN.

Kirkpatrik je juče saopštio da je broj slučajeva viđenja NLO porastao u odnosu na 350 navedenih u obaveštajnom izveštaju o neidentifikovanim vazdušnim fenomenima, objavljenom ranije ove godine.

„Otprilike polovini od 650 slučajeva dali smo prednost pri posmatranju zbog zanimljive anomalične vrednosti. Sada moramo proći kroz njih da bi ustanovili za koliko imamo stvarne podatke“, rekao je američki zvaničnik i dodao da njegova kancelarija pomaže Pentagonu i obaveštajnoj službi pri identifikaciji novih tehnologija stranih država.

On je tom prilikom pustio video-snimke dva slučaja viđenja NLO-a s kojih je skinuta oznaka poverljivosti, jednog koji je rešen i drugog za koji još ne postoji objašnjenje.

Pročitajte još:

„Imamo indicije da su neki incidenti, posebno oni koje karakterišu napredne tehničke mogućnosti, povezane sa stranim faktorom“, rekao je Kirkpatrik.

Takvi slučajevi se, kako je naveo, prosleđuju obaveštajnoj službi na dalju istragu.

BONUS VIDEO Snimak pucnjave u Nešvilu