NLO, leteći tanjir, svemirski brod, vanzemaljci
Foto: Shutterstock

Američka vlada prati više od 650 potencijalnih slučajeva neidentikovanih fenomena, poznatih kao NLO, rekao je Šon Kirkpatrik, direktor Pentagonovog kabineta za rešavanje anomalija iz svih domena (AARO) i pritom Senatu pustio dva snimka.

Kirkpatrik je prekjuče pododboru Senata za oružane snage kazao kako je broj slučajeva viđenja takvih pojava porastao u odnosu na 350 navedenih u obaveštajnom izveštaju o neidentifikovanim fenomenima objavljenom ranije ove godine.

„Otprilike polovini od 650 slučajeva dali smo prednost pri posmatranju zbog zanimljive anomalične vrednosti. Sada moramo proći kroz njih i ustanoviti za koliko imamo stvarne podatke“, rekao je Kirkpatrik i dodao kako njegov kabinet pomaže Pentagonu i obaveštajnoj službi pri identifikaciji novih tehnologija stranih država, prenosi Index.hr.

Pustio dva snimka

Pritom je pustio videosnimke dva slučaja viđenja NLO-a s kojih je skinuta oznaka poverljivosti; jednog koji je rešen i drugog za koji još ne postoji objašnjenje. Na prvom se vidi malena srebrnkasta kugla koja je 2022. godine proletela pored američkog drona MQ-9 na Bliskom istoku. Dron je kamerom pratio objekat dok se kretao nebom ulazeći i izlazeći iz vidokruga.

Kirkpatrik je objasnio da je ovaj slučaj nerešen jer nije bilo drugih dokaza osim videa.

„Biće gotovo nemoguće u potpunosti identifikovati ovaj fenomen samo na osnovu videa“, rekao je.

Drugi snimak prikazuje viđenje iz južne Azije ranije ove godine, pri kojem je objekt leteo pored dva drona MQ-9. Nakon što su stručnjaci pregledali video sliku po sliku, shvatili su da se radi o „senci“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je infracrveni, a ovo toplotni potpis motora u putničkom avionu koji je slučajno leteo u blizini mesta gde su bila dva drona“, objasnio je.

„Nismo pronašli dokaze o vanzemaljskim aktivnostima“

„AARO do sada nije pronašao verodostojne dokaze o vanzemaljskim aktivnostima, vanzemaljskoj tehnologiji ili objektima koji se ne ponašaju u skladu s poznatim zakonima fizike“, rekao je Kirkpatrik senatorima, a prenosi CNN.

Članovi Senata su zatim pitali Kirkpatrika o mogućnosti da se radi o novim tehnologijama iz stranih zemalja poput Rusije ili Kine. Odgovorio im je kako se kod malog broja slučajeva viđenja neidentifikovanih fenomena doista moglo raditi o dokazima potencijalnog tehnološkog napretka. Takvi slučajevi se, rekao je, prosleđuju obaveštajnoj službi na dalju istragu.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar