Metju Palmer
Metju Palmer Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Važno je ubrzati pristupanje Severne Makedonije Evropskoj Uniji, izjavio je danas zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer na video konferenciji o evroatlantskim integracijama na Balkanu, koju je organizovala grčka neprofitna organizacija Grčki dom Davos.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kako je izvestio Glas Amerike, Palmer je naglasio da SAD teže mirnom, stabilnom i prosperitetnom zapadnom Balkanu u EU i da su SAD i EU partneri u promociji stabilnosti i borbi protiv korupcije u regionu, preneo je Plusinfo.

Palmer je naglasio važnost produbljivanja odnosa između Srbije i Kosova i ubrzavanja pristupanja Severne Makedonije EU, saopštila je grčka neprofitna organizacija, ističući da je on naglasio značaj Grčke kao regionalnog igrača, ali i u širem regionu Mediterana. Pored ostalih regionalnih lidera i ambasadora na okruglom stolu je učestvovao i ministar spoljnih poslova Crne Gore Ðorđe Radulović, koji je istakao da za region ne postoji druga budućnost osim evropske.

Okruglom stolu je prisustvovao i kosovski premijer Aljbin Kurti, koji je pohvalio grčku demokratiju. Učesnici su, takođe, razgovarali o potrebi povećane političke odgovornosti nakon pandemije, zaštiti nezavisnosti sudstva i povećanju učešća mladih u politici.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar