Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

Vlada Crne Gore je pala. Skupština Crne Gore izglasala je nepoverenje vladi koju je vodio Dritan Abazović. Za nepoverenje glasalo je 50, a protiv je bio jedan poslanik. U glasanju nisu učestvovali poslanici Demokratskog fronta, liste „Crno na bijelo“, Socijalističke narodne partije i poslanik Demosa - Miodrag Lekić. Inicijativu za smenu Vlade je pokrenuo DPS nakon što je Abazović potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom Porfirijem.

„Nadam se da će brzo dogovoriti novu Vladu. Mi smo spremni u tom trenutku da izvršimo primopredaju i predamo palicu da neko, zašto da ne, i uspešniji od nas vodi Crnu Goru. Od danas nam je totalno situacija olakšana. Ovom državom će vladati ili kriminalci ili građani“. Mi smo na strani građana“, kazao je Abazović.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je Abazovića da iskoristi vreme dok bude u tehničkoj vladi, da dodatno raskrinka mafiju u Crnoj Gori, kaže „Crnoj Gori treba jedna akcija „Sablja“, kao nekada u Srbiji“. Nebojša Medojević, iz iste kaolicije, kaže da će Demokratski front pokušati da sa Demokratskom Crnom Gorom i koalicijom URA sastavi tehničku vladu, ukoliko njihovi lideri Bečić i Abazović prevaziđu lične animozitete.

„DF je juče ceo dan na sve načine pokušavao da zaštiti izbornu volju naroda koja je jedino za nas iz DF-a važna. Predlagali smo rekonstrukciju vlade i pokušavali smo da posredujemo između Alekse Bečića i Dritana Abazovića koji imaju izraziti lični antagonizam, verovatno kao posledica činjenice da su oni nekada bili u koaliciji i vrlo bliski i da jedan drugog optužuju za izdaju“, istakao je Medojević.

Savetnik potpredsednika Vlade Crne Gore Vladimir Pavićević mišljenja je da će oni, koji su odlučili da sruše Vladu, platiti visoku cenu na izborima, ali i da je naneta velika šteta građanima Crne Gore. Kaže dva su razloga.

Opširnije pročitajte na sajtu N1

BONUS VIDEO: Dritan Abazović „opleo“ po Nenadu Čanku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare