Jevgeni Prigožin Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia

Jevgenij Prigožin, bliski saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina i osnivač privatne vojne grupe Vagner, pohvalio je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog kao snažnog i samouverenog lidera kojeg ne treba potcenjivati.

Njegovi komentari privukli su pažnju na sve posećenijem javnom profilu na kojem je uočlljivo njegovo rastuće samopouzdanje da slobodnije govori o osetljivim pitanjima u vezi s ratom u Ukrajini uprkos standardnoj moskovskoj liniji, preneo je Rojters.

„Iako je on predsednik zemlje koja je trenutno neprijateljski raspoložena prema Rusiji, Zelenski je snažan, samouveren, pragmatičan i fin momak“, rekao je Prigožin u izjavi koju je na medijskoj platformi Vkontakte Social podelila pres-služba njegove kompanije Konkord ketering.

On je u drugoj izjavi rekao da ga ne treba potcenjivati, nakon što su ga pitali zašto hvali čoveka kojeg je Moskva u kritikovala, omalovažavala i napadala otkako je došao na vlast 2019.

PROČITAJTE JOŠ:

Ruska politicka analitičarka Tatjana Stanovaja rekla je da je zanimljivo to što Prigožin iznosi stav koji je daleko od Putinovog, a drugi u vladajucćoj eliti se ne bi usudili da iznesu.

„Prigožin se usudio i on misli da ima pravo i da to ne bi naljutilo Putina“, rekla je ona.

Rojters je naveo da je Prigožin prošlog meseca prvi put javno potvrdio da je osnivač Vagnera, privatne vojne grupe koju je poslao da se bori u Siriji, Africi i Ukrajini, dok su ga SAD i Evropska unija sankcionisale zbog uloge u svemu tome.

BONUS VIDEO: Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar